Hjerneskadet vestjysk psykiater anmeldt efter dødsfald

Styrelsen for Patientsikkerhed har ifølge DR Nyheder politianmeldt en vestjysk psykiater

Styrelsen for Patientsikkerhed vil have undersøgt en vestjysk hjerneskadet psykiaters rolle i forbindelse med 65 dødsfald blandt hans patienter.

Det bekræfter flere af hinanden uafhængige kilder over for DR Nyheder. Psykiateren, der bor på Mors, har været involveret i dødsfald og alvorlige fejlbehandlinger, indtil han blev stoppet i 2013.

Blandt andet har han givet alt for store doser medicin til flere af sine patienter, viser DR Nyheders afdækning af sagen.

Indtil da nåede han ifølge Sundhedsstyrelsen at have 1.966 patienter i behandling i perioden fra 2007 til 2013.

Trafikulykke gav hjerneskade
Psykiateren kom i 2002 ud for en trafikulykke, der gav ham alvorlige skader i hjernen. Ifølge DR rejste to undersøgelser i 2003 tvivl om, hvorvidt psykiateren var i stand til at arbejde på egen hånd, og i 2004 indberettede en ledende overlæge ham til embedslægen.

Alligevel arbejdede manden fra 2004 til 2007 som psykiater i Grønland, Norge og Sverige. I 2007 slog han sig ned i Vestjylland. Herfra eskalerede antallet af indberetninger fra både pårørende, læger og kommunale fagfolk, indtil Sundhedsstyrelsen fratog psykiateren hans autorisation i 2013.

Politiet skal vurdere grundlag for at rejse sigtelse
Næste skridt i sagen nu bliver ifølge professor i sundhedsret ved Københavns Universitet, Mette Hartlev, at politiet skal vurdere, om der er tilstrækkeligt grundlag for at rejse en sigtelse. Eller om sagen først skal undersøges yderligere.

- I så fald skal politiet først foretage en egentlig efterforskning og indhente de oplysninger, man mangler for at kunne vurdere, om der er grundlag for at rejse en straffesag, siger hun til DR Nyheder. 

Sigtet efter at have efterladt hjælpeløs patient
Psykiateren er på nuværende tidspunkt sigtet i en sag, hvor han risikerer op til otte års fængsel for at have efterladt en patient i hjælpeløs tilstand i en campingvogn på psykiaterens ejendom på Mors i maj 2012. Senere blev patienten fundet død i campingvognen.

Hverken Styrelsen for Patientsikkerhed, politiet eller psykiateren selv vil ifølge DR udtale sig i sagen.

 

   

 

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.