Hesteherpes på Mors: Nu er der svar på prøverne

Det var med al sandsynlig herpesvirus, der var årsagen til, at en hest for et par uger siden måtte aflives på Mors på grund af lammelser.

Herpesvirus er især gået hårdt ud over Holstebro Sportsrideklub den sidste måneds tid, men en hest er også blevet aflivet på Mors.

Dyrlæge Gunnar Yde frygtede, at hesten her også var blevet ramt af herpes, og prøven viste, at det var det.

- Prøven er negativ, og dermed er det herpesvirus, men prøverne er ikke 100 procent pålidelige. Vi ville gerne have taget en prøve mere, men hesten blev jo aflivet, så det var ikke muligt, siger Gunna Yde, der har Hestepraksis Nordvest Thy-Mors.

Ud fra en klinisk vurdering er ikke i tvivl.

- Den havde alle symptomerne, og det er svært at finde andre sygdomme, som det ellers kunne være, siger han.

Der er to andre i ponyer i besætningen på Mors, hvor hesten stod, men de er, så vidt dyrlægen ved, ikke blevet syge, lige som der heller ikke er registreret andre tilfælde af herpesvirus på Mors.

Stalde kan åbne igen

Flere hestestalde valgte frivilligt at lukke ned efter mistanken om udbruddet af herpesvirus på Mors. Men nu kan de godt åbne stalddørene igen.

- Fra i morgen kan man godt begynde at åbne igen, for det tyder ikke på flere tilfælde eller smittefare, siger Gunnar Yde.

Holstebro Sportsrideklub er forsat i karantæne, men her har der de sidste to uger ikke været nye tilfælde af heste med feber eller lammelser. De forventer at genåbne den 17. juni.

Den frygtede hestesygdom, der ikke kan kureres, ramt Mors den 16. maj, hvor en hest blev aflivet.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Sport.