Her har de et særligt naboskab

Naboerne fra Tøving er med i en konkurrence ”Fantastiske Fællesskaber”. Du kan også være med i konkurrencen.

- Her er ingen skole, som man kan cykle til og lege på legepladsen, så vi har valgt at lægge vores lille jordstykke til rådighed.

Sådan fortæller Mia Kristensen fra Tøving på Mors. Her er de en flok naboer på en grusvej, der har et ganske særligt fællesskab.

- Vi holder Sankt Hans sammen, og hvis vejret er dårligt, så går vi ind til en af naboerne. Børnene leger på kryds og tværs, og så tager vi på sommertur, som vi skiftes til at planlægge, siger hun.

Hun fremhæver også, at naboerne, hvis huse der er cirka 100 meter imellem, er gode til at hjælpe hinanden. For eksempel når nogen tager på ferie.

Hygge på Fungsangvej.
Hygge på Fungsangvej.
Foto: Privat

Legeplads til børnene

På et jordstykke, som ligger på Mia Kristensens grund, har familien valgt at indrette et sted til børnene. Først lavede de minigolf, men nu er der en trampolin.

- Når man bor i byen, så ved man, hvor man skal gå hen for at finde de andre børn. Sådan er det ikke herude, så vi har sat jorden til rådighed.

Naboerne på Fuglsangvej i Tøving er tilmeldt konkurrencen ”Fantastiske Fællesskaber”, hvor det er muligt at vinde op til 150.000 kroner. Hvis de skulle gå til naboerne, så ved Mia Kristensen godt, hvad pengene skulle gå til.

- Ungerne ønsker sig nogle nye fodboldmål og en nyere trampolin, fortæller hun.

Naboerne fejrer sankthansaften sammen. Det kan godt gå voldsomt for sig.
Naboerne fejrer sankthansaften sammen. Det kan godt gå voldsomt for sig.
Foto: Privat

Alle kan deltage

På TV MIDTVEST’s hjemmeside kan du tilmelde et fantastisk fællesskab, som, du mener, fortjener prisen som Danmarks mest Fantastiske Fællesskab.

Alle fællesskaber kan deltage, også selvom I ikke er en etableret forening. Det vigtigste er, at jeres fællesskab er åbent for alle, og at det styrker og dyrker det fantastiske i fællesskabet.

En jury vil ud fra de tilmeldte nominere 10 i regionen. Juryen består af Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune, Lone Sunesen, direktør ved TV MIDTVEST og Diana Køhler, bestyrelsesmedlem i Ungdommens Røde Kors. 

Herefter kan seere og besøgende via SMS stemme på, hvilken af de ti foreninger der skal vinde den regionale pris på 50.000 kroner.

Tilmeldingen til konkurrencen skal ske inden den 1. april 2018. Vinderen af regionsfinalen bliver kåret fredag den 28. september 2018.

Du kan tilmelde dig konkurrencen her.