Gud i skammekrogen?

I dag fylder kristendom meget i folkeskolen. Men det skal ændres, mener en radikal politiker fra Herning. Moses og Messias skal i skammekrogen.

I Frøslev på Mors begynder dagen med, at solen stiger op i øst, og elever og lærere på Frøslev Skole stemmer i. Skolen begynder dagen med fadervor og morgensang. Efter morgenritualet står den på blandt andet kristendomskundskab.

Kristendom fylder i det hele taget meget i folkeskolen, og det vil en radikal politiker fra Herning gøre op med.

- Der er et meget stærkt fokus på kristendom i folkeskolen i dag. Det er ude af trit med den virkelighed, vi har, og den tilgang til viden, vi ellers har i folkeskolen, fortæller Johs. Poulsen, der er folketingsmedlem for Det Radikale Venstre.

Holdningen møder modstand på Mors. TV/MIDT-VEST har spurgt forældrene på Frøslev Skole, hvad de mener om forholdet mellem folkeskolen og religion. 98 procent mener, at salmer hører til ved morgensang, og 87,8 procent af forældrene går ind for fadervor til morgensang.

- Det er med til at give børnene en ide om, hvem de er, og hvilket værdigrundlag vores samfund hviler på, fortæller Jonas Jensen, der er far til en elev på Frøslev Skole.

Også politisk møder Johs. Poulsens forslag modstand på Mors.

- Jeg synes, det er en god måde at mødes på om morgenen. Og med hensyn til kristendomskundskab i skolen, så mener jeg helt klart, at det er noget, som vi skal bibeholde. Det er en del af vores kultur, fortæller Walther Mikkelsen, der er formand for det politiske udvalg, der har ansvaret for folkeskolerne på Mors.

Hvad mener du? Deltag i debatten under videoen!

05:33 Luk video