Gravsten fra Mors er en verdensnyhed

Et lille stenhuggeri i Øster Jølby på Mors har fået stor opmærksomhed fra de udenlandske medier, efter at de er begyndt at lave gravsten med indbyggede QR-koder. Tre tyske TV-stationer har allerede besøgt stenhuggeriet – og nu er BBC også på vej

Stenhuggeriet er de første i Europa, der laver gravsten med indbyggede QR-koder, og derfor har det vakt de udenlandske mediers interesse.

QR-koder er en speciel stregkode, som man kan scanne med en smartphone. På sin smartphone kan man så se billeder og video samt læse en nekrolog om den afdøde, der ligger begravet ved stenen.

- Vi føler os da lidt verdensberømte for tiden. Det er virkelig dejligt, at der er så stor interesse omkring vores gravsten, men det kommer også en smule bag på os, fortæller Michael Røntved, der sammen med konen Gitte Røntved ejer stenhuggeriet i Øster Jølby.

Tysk og engelsk interesse

Tre tyske TV-stationer har allerede besøgt stenhuggeriet, blandt andet ZDF og Sat.1, og snart kommer BBC også på besøg.

Egentlig skulle BBC allerede have besøgt stenhuggeriet fredag. Desværre var deres kamera gået i stykker, og derfor må de vente et par uger endnu, med at lave deres indslag.

- Vi har jo ikke lavet gravstenene, fordi det skulle blive en stor historie i medierne. Vi har lavet stenene, fordi vi synes, det er en fantastisk mulighed for, at fortælle noget om den person, der ligger begravet på gravstedet, fortæller Michael Røntved.

Stenhuggeriet i Øster Jølby har indtil videre solgt 20 gravsten med QR-koder.

TV/MIDT-VEST har selvfølgelig også lavet en reportage om de specielle gravsten på Mors. Det gjorde vi allerede i februar.

Se reportagen her:

Lydfiler, billeder og nekrologer bliver frit tilgængelige, når gravsten får monteret en stregkode.