Grand Prix-Anja er halvt vestjyde

Selvom årets grand prix-vinder er født og opvokset i Australien, så stammer hele hendes familie fra Vestjylland

Så er det i aften, at 21-årige Anja Nissen skal forsøge at bringe Danmark videre til finalen i det internationale Melodi Grand Prix i Ukraine.

Selvom Anja er født og opvokset i Australien, så er hendes forældre pæredanske – ja, faktisk er både moren og faren vestjyde.

Moren, Betina Nissen, er opvokset i Øster Assels på Mors, hvor hendes far, Anjas bedstefar, havde et træværksted, der lavede møbler og kister. Værkstedet hed FIXO TRÆ.

Sådan så familien Østergaard ud lige inden de rejste til Australien. Anjas mor er den lyshårede pige til venstre i billedet
Sådan så familien Østergaard ud lige inden de rejste til Australien. Anjas mor er den lyshårede pige til venstre i billedet

Anja har besøgt Mors

Familien flyttede til Australien i 1972, da Anjas mor var 11 år gammel. De har dog flere gange været tilbage på Mors, for at besøge deres gamle venner, og Anja har også selv været i Øster Assels.

- Jeg var der, da jeg var 11 år, og jeg så blandt andet huset, hvor min mor boede. Det var meget hyggeligt, og min mor fortalte mig om, at min morfar var møbelsnedker og bedemand i byen, fortæller Anja Nissen.

I dag er der stadig mange i Øster Assels, der kan huske familien FIXO TRÆ, og de føler næsten, at Anja er deres egen.

- Det kom allerede frem dagen efter, at det var FIXO TRÆ’s barnebarn, der havde vundet grand prix’et, og så var folk da stolte over det. Det er da helt sikkert fordi hun stammer fra Øster Assels, at hun kan synge så godt, fortæller Gunnar Mogensen, der blandt andet var med til at mure, da FIXO TRÆ skulle have lavet nyt værksted i 60'erne.

Anjas far, Birger, og hans søster Bodil kort efter at de havde forladt Holstebro
Anjas far, Birger, og hans søster Bodil kort efter at de havde forladt Holstebro

Far blev født i Holstebro

Anjas far, Birger Nissen, er født i Holstebro. Hans farfar, Anjas oldefar, var forstander på Lægård Landbrugsskole. Familien flyttede dog allerede fra byen, da faren var fire gammel, og de bosatte sig derefter i den lille by Asp mellem Varde og Ølgod.

- Jeg kan huske, at jeg blev født på Broagervej, og så boede vi også på Frejasvej på et tidspunkt. Vi har stadig en faster, der bor i Holstebro i dag, fortæller Bodil Nissen, der er bror til Birger Nissen. Hun bor i dag selv på Sjælland.

Held og lykke Anja fra hele Midt- og Vestjylland!


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Kultur.