Folkeskoler får ekstra trut i trompeten

Ti folkeskoler kan efter sommerferien tilbyde gratis orkesterundervisning. Fire af skolerne ligger i Midt- og Vestjylland.

1000 elever på 10 skoler kan efter sommerferien få gratis instrumental- og orkesterundervisning. Det sker som en del af projektet OrkesterMester, som er støttet af Nordea-fonden, skriver DR.

Her i landsdelen er det M.C. Holms Skole i Morsø Kommune, Ringkøbing Skole i Ringkøbing-Skjern Kommune, Ådalskolen i Skive Kommune og Hvinningdal Skole i Silkeborg Kommune.

Dorte Andreas, der er næstformand for Skolelederforeningen, sidder i styregruppen for OrkesterMester. Hun vurderer, at OrkesterMester i den grad vil komme eleverne og skolerne til gavn og glæde.

quoteMusik har stor betydning for elevernes læring i skolen og i livet.

Dorte Andreas, næstformand, Skolelederforeningen

- Musik har stor betydning for elevernes læring i skolen og i livet. Det er en fantastisk god nyhed, at vi nu kan komme i gang, siger hun.

Hver af skolerne har sammen med den lokale musik- eller kulturskole og kommune forpligtet sig til at give instrumental- og orkesterundervisning for hele klasser i et flerårigt forløb.

- Vi kan se, at man i kommunerne tænker OrkesterMester ind i kommunens politik. At projektet betragtes som et væsentligt bidrag til for eksempel bosætningspolitik og som noget, der puster til udviklingsstrategier for børne- og ungeområdet. Det er meget glædeligt, at der er et klart blik for den merværdi, man også får i dette projekt, siger Anja Reiff, formand for landsorganisationen Danske Musik- og Kulturskoleledere, DMKL.

3,4 millioner fra Nordea-fonden

Projekt OrkesterMester får 3,4 mio. kroner fra Nordea-fonden. Pengene fra Nordea-fonden går til instrumentkøb, men også til kurser for underviserne og til transport. De små orkestermestre i skoleorkestrene skal nemlig jævnligt møde de store orkestermestre i landets professionelle orkestre og ensembler. En del af projektet er OrkesterMesterFester for alle 1.000 børn sammen med DR Symfoniorkestret i DR Koncerthuset.

OrkesterMester er udviklet af Danske Musik- og Kulturskoleledere i partnerskab med Skolelederforeningen, DR SymfoniOrkestret og Dansk Musikskolesammenslutning. 

Det endelige mål for organisationerne bag OrkesterMester er skoleorkestre i alle kommuner.

Her er OrkesterMester-skolerne

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Uddannelse.