Fjordbank Mors giver op

Morsingboernes foretrukne pengeinstitut overlever ikke krisen og beder staten om at rydde op.

fjordebankmorscc.jpg

Fjordbank Mors har kastet håndklædet i ringen og anmodet om at blive slugt af statens finansielle skraldespandsselskab - Finansiel Stabilitet. Det sker efter to dage med tiltagende konkurs-rygter. Og de rygter fik ny næring fredag eftermiddag, da kunder opdagede at de ikke længere kunne bruge netbank.

Tidligere fredag tog banken konsekvensen af de verserende konkursrygter i markedet og anmodede Fondsbørsen i København om at standse handlen med bankens aktier og obligationer. På det tidspunkt havde rygtestrømmen sendt bankens aktier i frit fald. Da fondsbørsen stoppede handlen var aktierne faldet 24 %.

Økonomi- og erhvervsministeriet bekræfter ifølge Ritzau, at der arbejdes på en løsning under Bankpakke 3. Det betyder, at kunderne kan fortsætte med deres almindelige forretninger, ligesom kontonumre og kort vil fungere som hidtil. Imens skal der findes en løsning, så for eksempel et andet pengeinstitut overtager de kunder, der har en sund økonomi, mens staten overtager resten.

Analyse: Fjordbank er største risiko

Konkursrygterne begyndte, da det torsdag kom frem i Dagbladet Børsen, at 19 danske banker og sparekasser er så pressede økonomisk, at både kunder og investorer bør holde et særdeles vågent øje med dem. Analysen viste, at det så værst ud for Fjordbank Mors, som lå lavest i analysen med et risikoindeks på 572.

Bestyrelsen i Fjordbank Mors forventer at indgå en betinget aftale i løbet af weekenden med Finansiel Stabilitet A/S om at overføre bankens aktiver og en del af bankens passiver til en ny bank under Finansiel Stabilitet A/S.

Fjordbank Mors er blevet til efter en fusion mellem Morsø Bank og Morsø Sparekasse. Da bankerne fusionerede, havde Fjordbank Mors cirka 250 ansatte og 75.000 kunder.