Fjordbank Mors: Aktionærer vil købe resterne

Morsingboer med aktier i den grundstødte Fjordbank Mors er parate til at ofre millioner på, at banken bliver på lokale hænder.

Lokale morsingboer og aktionærer i Fjordbank Mors vil købe den sunde del af den krakkede bank. De er parate til at smide 200 millioner kroner på bordet - det siger initiativtager Simon Leicht Simonsen, der er aktionær i Fjordbank Mors og statsautoriseret revisor, til TV/MIDT-VEST.

Revisoren stod bag mødet søndag formiddag, hvor 150 frustrerede aktionærer var mødt op i Fjordbank Mors Arena i Nykøbing. Her kom det frem, at man var parat til at komme med et tilbud om at købe banken. Men aktionærerne kan ikke løfte opgaven selv.

Spar Nord

Simon Leicht Simonsen siger til TV/MIDT-VEST, at han mandag vil kontakte Spar Nord for at høre, om den nordjyske bank vil komme med den anden halvdel mod at få en ejerandel på 49 procent i den nye Fjordbank Mors.

- Man kigger sig rundt og forsøger at få øje på den mest oplagte partner. Spar Nord har prakatiseret modellen før. Det nordjyske pengeinstitut ejer også 49 procent af Nørresundby Bank

Ikke umuligt

Bankekspert Bjarne Jensen fra BJ Consult siger til netavisen epn.dk., at der helt sikkert være købere til den sunde del af banken.

- Andre banker har altid haft svært ved at komme ind på markedet på Mors, fordi den lokale bank har stået så stærkt deroppe, siger Bjarne Jensen.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Erhverv.