Feggesundfærgen slår rekorder

Den nye feggesundfærge klarer sig godt. Næsten tre gange så mange lastbiler har taget færgeroverfarten i første kvartal.

Der er aldrig tidligere færget så mange biler og lastbiler over Feggesund mellem Thy og MOrs. Den nye Feggesundfærge, der blev taget endeligt i brug i slutningen af oktober sidste år, har øget passagertallet markant i første kvartal. Færgen har sejlet 244% flere lastbiler mellem Thy og Mors end samme kvartal sidste år.

- Det er da ualmindelig positivt. Man snakkede om, at hvis det gik rigtig godt, så kom vi op omkring 30% vækst. Det her er jo helt vildt, siger formand for bestyrelsen for I/S Mors-Thy Færgefart.

Feggesundfærgens forgænger fra 1958 kunne rumme 12 personbiler eller et lastvognstog og to personbiler, mens den nye færge har plads til 22 personbiler eller to lastvognstog og syv personbiler.

Flere skal lokkes til

På trods af de store vækstrater, vil bestyrelsen bag færgen forsøge at øge passagertallet yderligere.

- For yderligere at øge opmærksomheden for muligheden for en hurtig og nem færgefart har vi iværksat en kampagne, som fokuserer på, at ruten er en smuk smutvej mellem Mors og Thy. Det er nemlig vores oplevelse, at en del borgere vil have glæde af at opdage hvor hurtig, kort og direkte færgeoverfarten er. Derfor giver vi også 50 % rabat på enkeltture for bil og alle passagerer til og med maj, så flere får øjnene op for smutvejen mellem Mors og Thy, forklarer Viggo Vangsgaard.

 Udover det øgede antal lastbiler har færgen også fragtet 24% flere personbiler mellem Thy og Mors.