Fald skyldes fejlmedicinering

Når ældre falder og kommer til skade skyldes det ofte, at de besvimer som følge af et forkert medicinforbrug. Det tager Morsø Kommune nu konsekvensen af (arkivfoto).

Morsø kommune tager nu konsekvensen af de mange fald, der er blandt ældre borgere. Det betyder nu, at ældre, der falder, får gennemgået deres medicinskabe. Det fortæller DR Midt & Vest.

Morsø Kommune har allieret sig med Sct. Clemens Apotek i Nykøbing Mors. Idéen er, at apotekets farmaceut skal gennemgå 40 ældres medicinforbrug. Fælles for de 40 er, at de har et stort medicinforbrug, og at de er faldet mindst to gange på et år. Så måske kan forbruget af medicin tilrettelægges mere fornuftigt.

- Når man får fem eller flere slags medicin, så er der tit flere midler, der ikke går godt sammen, fortæller apoteker Jette Kristensen til DR Midt & Vest.

- Når ældre brækker lårbenet, koster det kommunen mange penge, tilføjer Anne Lisbeth Martinussen, afdelingsleder for ældreområdet i Morsø Kommune. Efter hendes mening sker der for mange fald, og faldene har ikke kun fysiske konsekvenser:

- En del af de ældre trækker sig tilbage, fordi de frygter at falde igen, siger hun.