Erhvervsfremme: 10-15 nye arbejdspladser til Mors

En ny aftale mellem Regeringen og Dansk Folkeparti lander 10-15 nye arbejdspladser i Nykøbing.

I det tidligere jernstøberi holder Morsø Erhvervsråd til. Her kan de kommende 10-15 medarbejdere også sidde. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Læs også Regionale vækstfora forsvinder i nyt erhvervsfremmesystem

Morsø Kommune er landsdelens store vinder, efter at regeringen torsdag præsenterede en ny plan for det danske erhvervsstøttesystem. Syv tværkommunale erhvervshuse og fire filialer etableres. Én af dem i Nykøbing.

- Vi er meget, meget glade for den beslutning, der er truffet, siger Per Søndergaard, der er direktør i Morsø Erhvervsråd.

Erhvervsrådet har fire medarbejdere. De ser frem til nye kolleger.

Højtspecialiserede rådgivere til gavn for flere end Morsø

Rådgivningen på Mors bliver højtspecialiseret og hjælp til udvikling, virksomhederne kan hente på Limfjordsøen.

Læs også Regioner frygter at miste erhvervsudvikling

- Det kommer jo virksomhederne til gavn. Både på Mors, men også i de andre kommuner, som kan nyde godt af den service, der kan gives her, fortsætter Per Søndergaard.

- Det er jo dejligt at kunne sige til virksomhederne, at I kan bare komme herned, som I plejer, og så kan I i øvrigt få mere.

Borgmester: Stor betydning

Der har været en langvarig debat om, hvordan erhvervsstøtten fremadrettet skulle organiseres. Øens borgmester, Hans Ejner Bertelsen (V), glæder sig også over, at resultatet faldt ud til Mors' fordel.

- Det vil få stor betydning for området, at vi får tilført de arbejdspladser, forklarer han.

Også Herning får en filial.

Mere fokus på yderkommuner

Erhvervsminister Brian Mikkelsen fra de Konservative stod blandt andre i spidsen for torsdagens præsentation af aftalen mellem Regeringen og Dansk Folkeparti. Han satser på medvind til yderområderne.

Det var med erhvervsminister Brian Mikkelsen (th) og Tommy Ahlers (tv), der er minister for uddannelse og forskning, i spidsen, at Regeringen præsenterede aftalen torsdag. Foto: TV 2

- Jeg tror, der kommer meget mere fokus nu på yderkommunerne. Jeg tror, der kommer meget mere fokus på flere projekter rundt om ved, at det kommer ud i kommunerne og ikke i regionerne. For nu har kommunerne interesse i at hjælpe deres virksomheder, siger ministeren.

Det nye erhvervshus på Mors åbner i begyndelsen af 2019. Alt i mens er regionernes rolle i erhvervsudviklingen helt udspillet med den nye ordning. Læs mere om den her.

01:54

Ny erhvervsfremme-ordning betyder, at Mors får en erhvervshus-afdeling med 10-15 arbejdspladser.

Luk video