En epoke slutter i Bio Mors

Efter 25 år stopper den daglige leder i Bio Mors. Den var ellers lukningstruet, men Peter Astorp har været med til at løfte den lille biograf.

Når Bio Mors lørdag siger farvel til Peter Astorp, den daglige leder efter 25 års virke, er det samtidig et farvel til en meget vigtig dynamo i den private forening bag biografen. 

- Peter har siden foreningens oprettelse arbejdet utrættelig for biografen, fortæller Bodil Andersen fra Nykøbing og fortsætter roserne:

- Hans telefon har været åben dag og nat, og Peter har utallige gange rykket, når der har været brug for hjælp i Bio. Han har gået først i de mange renoveringer, der har været undervejs, så Bio Mors i dag fremtræder som en topmoderne biograf, fortæller hun til TV MIDTVEST.

quoteNu var det på tide, at det var mit navn, der stod i rulleteksterne.

Peter Astorp, afgående daglig leder af Bio Mors

Mange forbedringer

Hovedpersonen mener dog, at tiden er blevet moden til at ny kræfter skal tage over.

- Nu var det på tide, at det var mit navn, der stod i rulleteksterne, lyder det fra Peter Astorp.

- Så bliver der mere tid til familien, siger han og glæder sig over de mange forbedringer, det er lykkedes at tilføre den lille biograf.

- Der er sket så mange ting i min tid. Vi har fået to helt nye biografsale. Og så er vi gået fra en kinoafspiller til at blive digitale.

Peter Astorp er dog ikke helt færdig med biograflivet. 

- Jeg kommer stadig til at komme her. I hvert fald en gang om ugen, siger den afgående leder, der fortsætter som frivillig i foreningen.

Reddet på målstregen

Det var ellers ved at gå helt galt for den gamle biograf i 1991, hvor den siden 1965 havde oplevet en lang nedtur lige som så mange andre biografer.

- Bygningen var ved at blive solgt og ville ende som diskotek eller lavprisvarehus. Men en kreds af private troede på mulighederne og foranstaltede en redningsaktion, fortæller biografen på sin hjemmeside.

Bio Mors er i dag ejet og drevet af den forening, der opstod i 1992. Siden den overtog biografen, er al overskud blevet anvendt til tilbagebetaling af gæld og til forbedringer af huset og teknikken.

Fakta om Bio Mors

 

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Kultur.