Ekstra millioner sikrer Det Ny Limfjordsteater

Seks Millioner ekstra fra fonde og kommunen sikrer, at byggeriet af Det Ny Limfjordsteater kan begynde.

limfjordsteaterny

I flere år har folkene bag Det Ny Limfjordsteater kæmpet for at skrabe penge sammen til et nyt byggeri. Og nu er det endelig lykkedes at sikre fremtiden finansielt.

A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, Færchfonden og Morsø Kommune har sammen givet et yderligere tilskud så Limfjordsteatret kan begynde byggeriet til Det Ny Limfjordsteater.

- Vi har haft en utrolig konstruktiv og meget respektfuld dialog med alle tre parter, og vi er selvfølgelig meget ydmyge og beærede over, at fondene og kommunen i samarbejde har valgt at hæve bevillingen til vores byggeri, siger Limfjordsteatrets leder, Gitta Malling.

Nyt teater i 2018

I alt er der givet 25 millioner kroner. Det betyder, at arbejdet nu kan gå i gang. Selve byggeriet igangsættes sidst på året. Og med en budgetteret tidsplan på cirka 14 måneder vil det betyde, at et nyt Limfjordsteater på godt 1700 m2 kan åbnes og ibrugtages i starten af 2018 på Limfjordsvej 95 i Nykøbing - til gavn for både uddannelsesinstitutionerne, Morsø Multipark, Teatret, foreninger og borgerne i Morsø Kommune.

- Fra kommunalbestyrelsens side er vi utroligt glade for, at økonomien nu hænger sammen, så byggeriet kan starte, udtaler Borgmester Hans Ejner Bertelsen

Samlet bidrager Morsø Kommune med 6 mio. kr., som kan finansieres over flere budgetår.