Efter VM-triumf: Håndboldklubber vil hverve nye medlemmer

Håndboldklubberne skal på spillerjagt blandt de yngste efter at herrerne blev verdensmestre for to uger siden.

Klubberne kan nyde godt af de danske håndboldherres VM-succes. Foto: Alexandra Lysgaard, TV MIDTVEST

For præcis to uger siden var der guldfest i Håndbold-Danmark, da Mikkel Hansen, Niklas Landin og alle de andre håndboldhelte blev hyldet i Herning. Men selvom hverdagen efterhånden igen har meldt sig, så ser håndboldklubberne store muligheder i den danske VM-succes.

I HRH 74 Roslev er antallet af ungdomsspillere blevet halveret på 10 år. Den statistik vil de forsøge at vende i lyset af håndboldherrernes guldmedalje. 

- Resten af sæsonen kan ungdomsspillere komme gratis og træne og spille med. Så kan vi se, om vi kan lokke dem lidt i gang, hvor de får snust til det og måske er klar til næste sæson, siger Kim Jakobsen, der er formand for HRH 74 Roslev.

Læs også Guldregn over Klinkby: Mor til verdensmester fejret

Og det er en af de muligheder foreningerne har, hvis de vil hæve medlemstallet. Ifølge Dansk Håndbold Forbund er der nemlig stor mulighed for at få de unge mennesker ind i hallerne efter VM-triumfen.

- Men det er vigtigt at foreningerne nu er ude at vise, at håndbold er meget mere end Boxen, 15.000 mennesker og en guldmedalje. De skal vise, at håndbold er noget for alle om man så er tre, 13 eller 43, siger Andreas Kronborg, der er udviklingskonsulent hos DHF.

02:06

De seneste 20 år har håndboldklubberne haft svært ved at skaffe nye medlemmer. 

Luk video

Kurven er knækket

Hos HF Mors har man efter flere års indsats hvervet sig over 100 nye medlemmerne. Her er det især pigerne, der har kastet sig ud i fodfinter og 6-0 forsvar. Selvom kurven er knækket på Mors, så håber man alligevel at kunne tiltrække endnu flere ungdomsspillere I den nærmeste tid.

Læs også Ulrik Wilbek efter VM-triumf: - Det her er toppen af, hvad vi har set fra herrelandsholdet

- Det er nemmere at sælge det til de små, unge mennesker. De er allesammen Mikkel Hansen herinde selvom det er piger. Det er virkelig noget, der hjælper, siger Jesper Hyldig, der er projektleder i pigeafdelingen hos HF Mors.

Ifølge Dansk Håndbold Forbund har landets klubber i de seneste 20 år haft svært ved at få nye medlemmer. Det generelle billede ser dog ud til at være vendt.

- Vi ser en tendens, hvor kurven er fladet ud. Vi ser ikke det frafald, der er set før, men medlemsfremgang, siger Andreas Kronborg.