Efter krak: Andelskasser kunne være reddet

En større vitaminindsprøjtning på 10 millioner var på vej til Andelskassen J.A.K. Slagelse, da Finanstilsynet besluttede at trække i nødbremsen. Penge, der kunne have reddet de fire involverede andelskasser.

Andelskasse J.A.K. Slagelse, der blev overdraget til Finansiel Stabilitet i mandags, kunne være reddet. Det siger flere centrale medarbejdere i dag til Sjællandske Medier. Pengeinstituttet har både filialer i Nykøbing Mors og i Thisted.

Ifølge kilder tæt på Andelskassen var omkring 10 millioner på vej til banken, da finanstilsynet greb ind. Penge, der ifølge kilderne kunne have sikret bankens overlevelse, hvis Finanstilsynet ikke havde stået fast på en tidsfrist.

Det er investor Jens Kindberg fra firmaet Jenka Holding i København og andelkassens afgående bestyrelsesformand Thomas Lindboe, der tager bladet fra munden og kritiserer Finanstilsynets beslutning. 

Sidste fredag skrev de to under på en aftale, der skulle give andelskassen den nødvendige kapital til at opfylde Finanstilsynets likviditetskrav. Det var dog ikke nok. Tilsynet vurderede ikke, at det var sikkerhed nok til at lade andelskassen fortsætte.

Bankkrakket kommer til at koste andelshavere og kreditorer mellem 30 og 40 millioner kroner.

Vicedirektør i Finanstilsynet Kristian Vie Madsen mener, ifølge Sjællandske Medier, ikke, at der var tale om en holdbar løsning. Ifølge ham havde banken masser af tid til at skaffe de nødvendige likvider.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Erhverv.