Dorit skriver de ultralokale nyheder

Dorit Glintborg har samlet den journalistiske fakkel op efter Morsø Folkeblad er lukket.

Foto: Lasse Dickmann, TV MIDTVEST

Hvis man er til de helt lokale og nære nyheder, så er der godt nyt på vej. Efter Morsø Folkeblad måtte dreje nøglen om, har et nyt nyhedsmedie nemlig set dagens lys.

Dorit Glintborg, der tidligere har arbejdet for både Radio Limfjord og Morsø Folkeblad vil nemlig fortælle alle de historier, som normalt ikke ville klare cuttet på større redaktioner. Den 31. oktober åbnede hun nyhedssiden "Her på Øen".

- Det behøves ikke være en ting, der lige er dukket op for at komme med på min side. Det må også gerne være en historie - et menneskes historie, som jeg lige falder over, eller som nogen giver mig et praj om, siger Dorit Glintborg, der håber, at hun kan dække det tomrum som det lukkede Morsø Folkeblad har efterladt.

- Jeg synes, at der mangler et lokalt sted for Mors. Så det er både et stort brændende ønskede fra mig selv, at jeg gerne vil det her, men det er også fordi, jeg synes, der er behov for det, siger hun.

Og der rammer Dorit Glintborg ikke helt ved siden af, der er nemlig stor interesse for det helt lokale stof, mener en ekspert.

02:10

Hun var i mange år Radio Limfjords stemme, og senest har hun stået for Morsø Folkeblads ugeavis. Nu er Dorrit Glintborg klar med hendes eget lokale nyhedssite.

Luk video

- Der et helt klart et marked for, at folk gerne vil læse lokalt. Alle undersøgelser viser, at lokalt stof er utrolig populært i rigtig mange forskellige aldersgrupper, siger Jannie Møller Hartley, der er lektor ved Institut for kommunikation og humanistisk videnskab på RUC. 

Nogle af dem, der allerede har fået en historie fortalt er Købmanden i Vils. For nyligt kunne Dorit Glintborg og ”Her på øen” berette om, at købmanden for har fået ny disk til bagervare.

- Nu når vi ikke har en avis her lige lokalt, så er det jo fint, at vi kan gå ind og se lidt om, hvad der sker rundt omkring på Mors på Facebook eller på Dorits hjemmeside, siger Karin Pedersen, der er butiksassistent hos Min Købmand i Vils.

Men selvom Dorit Glintborg er en ny konkurrent, så behøver vi på TV MIDTVEST ikke kigge os over skulderen.

- Nej, det synes jeg ikke, fordi jeg tror rigtig mange af de historier jeg vil skrive om, det er nok for små til, at de vil interessere jer, smiler Dorit Glintborg.

Dorit Glintborg har netop fejret, at de første 3.000 besøgende har været forbi "Her på øen".