Direktør for Morsø Sparekasse risikerer fængsel

En omfattende retssag mod i alt otte tidligere bankfolk begynder i dag. På anklagebænken sidder tidligere direktør for Morsø Sparekasse Jørn Balch Christensen. Han risikerer fire års fængsel.

En række handler med værdipapirer vil i løbet af det næste halve år blive gennemgået i retten i Hjørring. Her har Bagmandspolitiet tiltalt den tidligere direktør for Morsø Sparekasse, Jørn Balch Christensen og syv andre fra bankverdenen for at have begået økonomisk kriminalitet i form af kursmanipulation for i alt 10,5 mio. kroner. De risikerer nu op til fire års fængsel.

Foruden Jørn Balch Christensen er tidligere direktører og medarbejdere fra EBH Bank og Sparekassen Kronjylland tiltalt i sagen, hvor de ifølge Bagmandspolitiet skulle have opnået et samlet udbytte på 6,9 mio. kroner.

Sag på vej i over fem år

Anklageskriftet rummer syv forhold vedrørende handel med ejendomsobligationer og Vestjysk Bank aktier i 2008. Her skulle de tiltalte ved brug af familiemedlemmer som stråmænd have handlet obligationer og efterfølgende solgt dem videre til blandt andet Morsø Sparekasse Fonden til kunstigt høje priser.

Bagmandspolitiet har brugt over fem år til at forberede sagen, som blandt andet består af over 23.000 båndede telefonsamtaler, som blev beslaglagt på en computer hos en tidligere EBH-medarbejder.

Alle otte tiltalte nægter sig skyldige i retssagen, som begynder i dag Hjørring, og som er berammet til over 40 retsdage. Derfor forventes retssagen først afgjort i juni 2015.