Direktør: - Kvinder er bedst til at sælge store maskiner

Palomat i Nykøbing har et produkt, der er ret kedeligt. Derfor består deres salgsafdeling kun af kvinder. De ved nemlig, hvordan man sælger store maskiner med et smil.

En rå, rød maskine til industrien sælges bedst af kvinder. Det har virksomheden Palomat på Mors fundet ud af. Her er det kvinderne, der sørger for at sælge store pallemaskiner til hele verden.

quoteVi kan, med kvindelist, spørge mere direkte end mænd kan, uden af modtageren opfatter det negativt.

Tina Clausen

- Jeg tænker, det er fordi, kvinder kan spørge og presse i en mandsdomineret branche, bedre end mænd kan – vi kan, med kvindelist, spørge mere direkte end mænd kan, uden modtageren opfatter det negativt, siger Tina Clausen, salgskoordinator, Palomat, Nykøbing.

Pigerne gør det så godt, at de slår den ene salgsrekord efter den anden. 

Her kan du se programmet om virksomheden, som udelukkende har kvinder til at sælge deres produkter.

Ansætter ikke mænd i salgsafdelingen

De ni piger i salgsafdelingen ved ikke så meget om teknik, men de kan noget, mænd ikke kan. Derfor er virksomhedens ejer heller ikke i tvivl om, hvorfor kvinderne skal stå for salget, og mændene for det hårde arbejde i smedjeproduktionen.

quoteDet er et helt perfekt match, at de ikke går så meget ned i teknikken.

Per Bisgaard Sørensen, medejer, Palomat

- Vi mænd har en tendens til at spørge, hvad produktet ellers kan. Vi accepterer ikke produktet, som det er. Pigerne er simpelthen fantastiske til at få fortalt, hvad maskinen kan, og også få det solgt til kunden, så kunden finder ud af, at det skaber værdi. Så det er et helt perfekt match, at de ikke går så meget ned i teknikken, siger Per Bisgaard Sørensen, medejer, Palomat, Nykøbing. 

- Der er bare god stemning her. Jeg startede dagen med en samtale, hvor ham jeg ringer til, han starter med at grine helt vildt og sige, hvor er det dejligt at høre fra dig. Så kan man jo ikke andet end blive glad, siger Natalie Poppe Nielsen.
- Der er bare god stemning her. Jeg startede dagen med en samtale, hvor ham jeg ringer til, han starter med at grine helt vildt og sige, hvor er det dejligt at høre fra dig. Så kan man jo ikke andet end blive glad, siger Natalie Poppe Nielsen.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

- Vi kan nok være en anelse mere flabede, end mændene kan. På en god måde. Det bliver ikke modtaget ligeså hårdt, som hvis en mand sagde det til en mand – vi kan bedre gøre det med et smil på læben, siger Natalie Poppe Nielsen, salgskoordinator, Palomat, Nykøbing. 

De ni kvinder i salgsafdelingen sælger Palomat til 60 forskellige lande. Det seneste års tid er der kommet fire nye medarbejdere til – alle kvinder. Og manden bag Palomat vil have endnu flere dygtige kvinder bag telefonerne.

- Det skal blive endnu større. Det skal bare vækste, siger Per Bisgaard Sørensen.

Virksomheden i Nykøbing er lige nu verdens største leverandør af pallemagasiner.