De løber 161 kilometer i et hug

På Mors er 100 løbere i gang med at løbe 100 miles, og undervejs på ruten er der masser af opbakning.

2:11
100 ultraløbere deltager i weekenden i 100 miles løb på Mors. For en løber fra Skive er det årets højdepunkt.

Det er vigtigt med et par gode løbesko, men det allervigtigste er nok en rigtig god form krydret med masser af vilje.

Over 100 løbere er i gang med årets 100 miles løb på Mors, hvor de indenfor 26 timer skal tilbagelægge 161 kilometer – det svarer til at løbe knap fire maraton på én gang.

- Man skal simpelthen have prøvet det for at kunne forstå, hvad det her løb går ud på. Så de her 161 kilometer, det glemmer mange egentlig med den fantastiske opbakning, der er på øen, siger Kim Høxbro fra Skive, der er en af de mange løbere.

Og han har helt ret. Der er masser af opbakning i løbet af ruten, når den kommer igennem en række landsbyer. Her står indbyggerne i byen ofte klar med flag, musik og jubelråb.

Djævlen håbede på at kunne følge alle løberne op ad bakken.

Turens højdepunkt er også turens højeste punkt – Salgjerhøj. Her bliver løberne hjulpet over den stejle bakke med selveste djævlen rendende i hælene.

- Det er jo lidt at tænkte på Alpe D’Huez og de ting, der foregår i andre sportsbegivenheder. Der er det jo fedt med en diablo, der kan hundse ryttere og løbere op over, siger Nikolaj Mann, der gemmer sig inden i djævlen.

Hvis man vil følge løbernes vej på Mors, kan man følge med på en live GPS lige her.