Dansktop hitter: Radio Limfjord populær i hele landet med sin musik

Radio Limfjord lever stort på at have nichekanaler. Én af dem spiller Dansktop, slager og oldies. Og det er der titusindvis af lyttere i.

Radio Limfjord sender fra Bjergby på det nordlige Mors. Det lyder lokalt, men er det bestemt ikke. På FM har stationen nemlig 55.000 ugentlige lyttere.

- Det kører bare, siger Helge Olsen fra Fredsø, der er trofast lytter af kanalen.

For cirka halvandet år siden, blev det muligt for foreningen Radio Limfjord, at udvide med flere kanalet. Det betød at radiostationen lagde to nichekanaler oveni i hovedkanalen. I dag er der Radio Limfjord, som er hovedkanalen, Limfjord Mix, der spiller hits fra 70'erne, 80'erne og 90'erne.

Og så er der Limfjord Slager, der har stor succes med at hive nye lyttere til, med udvalget af Dansktop, Slagere og oldies. For Dansktop-musikken er populær.

- Vi spiller ikke de store amerikanske kunstnere. Vi spiller hellere Michael Korup, Birthe Kjær og sådan noget. Vi spiller musik for voksne mennesker. 

- Folk elsker Dansktop, slager og oldies, og det har de nok altid gjort, men vi har først fået øjnene op for det for nogle år siden, siger radiochef Allan Josefsen.

Der er kun værter på kanalen i weekenden. Men musikken kører nærmest døgnet rundt.

- Jeg kan se, at hver eneste måned får vi flere og flere (lyttere, red.). Også københavnere, siger radiochefen.

Familie Journal: - Musikken skaber glæde og fest

Dansktop-succesen har fået Familie Journal, der står for den årlige uddeling af Dansktop Prisen, en tur til Mors for at besøge Radio Limfjord.

- Den musik har en evne til at skabe glæde og fest, og det er derfor, at vi også på Familie Journal dækker den musik, forklarer musikjournalist Johan Isbrand.

Radio Limfjord har splittet hovedkanalen op i tre niche-kanaler, og det er særligt én af de kanaler, som er meget populær. Den, der spiller Dansktop.

Radio Limfjord har fundet en niche ved at spille Dansktop-musik. Det har skaffet lyttere fra hele landet.
Foto: Kåre Rolf Hansen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Kultur.