Danmarks travleste stærekasse står på Mors

Næsten hver 25. billist, der passerer stærekassen på Vildsundvej på Mors, kører for stærkt. Det overrasker færdselslederen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Det er kun få uger siden, at en stærekasse blev sat op på Vildsundvej på Mors, og siden har den haft rigtig travlt med at blitze bilister. Stærekassen blev taget i brug den 19. november, og frem til den 6. december blev der blitzet 2.398 fartsyndere.

quoteDer bliver kørt stærkt. Der bliver kørt meget stærkt.

Mogens Hansen, Nabo til Vildsundvej

Der svarer til, at næsten hver 25. billist kører for stærkt. Det er flest for alle af landets 11 stærekasser.

- Selvom vi godt vidste, at der bliver kørt for stærkt deroppe, så overrasker det os alligevel. Der er jo skilte med 70 kilometer i timen, samtidig med at der er skilte, der viser, at der er stationær hastighedskontrol på stedet, siger Jørgen Christensen, der er færdselsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Vildsundvejen har før været lagt asfalt til færdselsulykker, der er opstået på baggrund af for høj hastighed. Det har også gjort, at man har reguleret hastighedsgrænsen fra 90 til 70 kilometer i timen omkring det t-kryds, hvor stærekassen er sat op. 

I den førnævnte periode har 63.731 biler passeret stærekassen. Det svarer til, at 3,6 procent af billisterne kører for stærkt. Det er noget, som en nabo til Vildsundvejen i den grad mærker til.

- Der bliver kørt stærkt. Der bliver kørt meget stærkt, fortæller Mogens Hansen, der udover at være nabo til Vildsundvej også er indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab.

I hans arbejde oplever han, hvordan fartsyndere kan være skyld i alvorlige trafikulykker.

- Vi har en del færdselsuheld på hovedvej 26. Som regel er det alvorlige færdselsuheld, fordi der bliver kørt stærkt derude. Når det så er frontale sammenstød, så går det galt. Det er farten, der dræber, så jeg tror da kun, det er til glæde for langt de fleste. Jeg tror, det sparer menneskeliv, siger Mogens Hansen.

Til sammenligning står den procentvis næsttravleste stærekasse på Bogensevej på Fyn. Her er det 2 procent af de forbikørende, der ryger i fartfælden.

Stærkasserne på Vildsundvej på Mors blitzer flest billister i hele landet