Bruger formue på skolenedrivning

Morsø Kommune vil bruge flere mio. kroner på at rive Hvidbjerg skole ned, selvom en kommende friskole gerne vil købe bygningerne.

Hvidbjerg skole synger på sidste vers. Det nuværende skoleår bliver det sidste, til sommer lukker skolen. Når det sker vil kommunen jævne den med jorden, til stor fortrydelse for de borgere der vil lave friskole på stedet.

- Det er tåbeligt at bruge pengene på det, de smider dem lige ud af vinduet, siger Uffe Korsgaard, der er talsmand for friskole-gruppen.

For mange skoler i forvejen

Foruden en million-udgift til at rive skolebygningerne ned, skal kommunen betale godt en million for at købe skolen fri af det lokale varmeværk. Friskole-gruppen har tilbudt at købe bygningerne, så slipper kommunen for alle udgifterne. Alligevel har et flertal i børne- og kulturvalget netop slået fast, at skolen skal rives ned.

- Vi har i forvejen alt for mange skoler på Mors. Vi har 14 skoler, og når man ser på befolkningstallet er det alt alt for mange, siger formand i børne- og kulturudvalget Walther Mikkelsen.

Giver ikke op

Bliver skolen i Hvidbjerg revet ned, har friskole-folkene ikke tænkt sig at give op. Så vil de opføre en ny skole lige ved siden af.

Hvidbjerg skole har 300 elever, og lukningen er et led i en politisk aftale om at nedlægge tre skoler og samle eleverne i en helt nybygget skole i Vejerslev

 

Hør formanden for børne- og kulturudvalget forklare, hvorfor kommunen river Hvidbjerg skole ned


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.