Borgmester: Troede forslag fra partifæller var en aprilsnar

Borgmesteren i Morsø Kommune ryster på hovedet ad partifæller på Sjælland. Han tager klart afstand fra deres forslag om ministerium for hovedstaden.

Fire Venstre-borgmestre fra kommunerne omkring København går på første dag i april ud med et usædvanligt forslag for at styrke fokus på udviklingen i hovedstaden - den skal have sin egen minister, hvis det stod til dem.

Det vækker mildt sagt stærke følelser hos partifæller i en helt anden ende af landet. 

- Min første tanke var, at det var en aprilsnar. At gå ud at sige, at man skal have en hovedstadsminister på linje med landbrugs- og fiskeriminister, det, synes jeg, er skudt helt ved siden af, siger Morsø Kommunes Venstre-borgmester, Hans Ejner Bertelsen, om det kontroversielle forslag fra sine kolleger øst for Storebælt.

Også Venstre-borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune ryster på hovedet ad sine partifæller fra Østdanmark.

quoteNår man tænker på, hvor mange statslige arbejdspladser, der stadig er i hovedstadsområdet, så er det jo småting, det vi har fået ud.

Hans Ejner Bertelsen, borgmester, Morsø Kommune

- Det lyder ret bemærkelsesværdigt, må jeg sige. Selvom der er blevet udflyttet statslige arbejdspladser, ligger der jo stadig mange offentlige arbejdspladser i København, som hele Danmark er med til at finansiere. Det gør jo også, at de bliver tilgodeset den vej rundt, siger Hans Østergaard om hovedstadens position på danmarks-kortet og tilføjer:

- Jeg kan ikke se en pointe i, at der skal flere penge til hovedstaden. Vi skaber også masser af værdi her i Region Midtjylland og i eksempelvis Trekantsområdet, og det er jo uden for København, produktionsdanmark ligger, fastslår han.

Det er især den politiske medvind til decentralisering, der ifølge Venstre-borgmestrene i hovedstadsområdet er blevet alt for stærk. Men den præmis køber Hans Ejner Bertelsen på Mors slet ikke. 

-  Når man tænker på, hvor mange statslige arbejdspladser, der stadig er i hovedstadsområdet, så er det jo småting, det vi har fået ud. Og tidligere har vi centraliseret gennem mange, mange år, og der har man ikke hørt den samme diskussion fra vores side. Det har vi haft forståelse for, siger Venstre-borgmesteren fra Morsø Kommune.

Hans Ejner Bertelsen mener, kommunerne i Danmark er forskelligt udfordret, og derfor er det nødvendigt at landkommunerne bliver tilgodeset. Dermed lukker han definitivt ned for en forståelse for forslaget om at lave et ministerium med fokus på hovedstaden.

- Jeg synes, det egner sig fint til at blive lanceret en 1. april. Men når så det er sagt, så synes jeg, det er helt forkert, at de mener, der skulle være behov for, at man ofrer så store ressourcer og opmærksomhed omkring hovedstaden. Den bliver i høj grad tilgodeset, og det klarer man fint uden en minister for området, slutter Hans Ejner Bertelsen.

 

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Politik.