Blåt flag for dyrt

Prisen for at få lov at hejse det blå flag ved havne og strande er nu blevet så høj, at Morsø Sejlklub og Marina ikke længere vil være med.

I årevis har vinden blafret i Friluftsrådets blå flag ved Morsø Sejlklub og Marina - flaget er et kvalitetsstempel for en sikker og miljørigtig havn - men nu er prisen på 6.500 kroner blevet for høj for sejlklubben i Nykøbing.

- Vi synes det er blevet for meget. Friluftsrådet har været lidt for dygtige til at spidse blyanten. Flag eller ej, så opfylder vi jo kravene, siger Hans Kokholm, kasserer i Morsø Sejlklub og Marina.

Friluftsrådet forstår ikke, at sejlklubben på Mors fravælger det blå flag. Og også på den anden side af Sallingsund undrer man sig. I Glyngøre Lystbådehavn er man også berettiget til det blå flag - og kunne ikke drømme om at vælge det fra.

- Det blå flag er et stærkt signal til havnens mange gæster. Det betyder, at turister og sejlvenner kan se, at her er der styr på tingene, siger Ole Kobæk, formand for Glyngøre Lystbådehavn.

Udover en række strande vil det blå flag i år vejre på otte havne i landsdelen. Flagene vil blive hejst omkring Grundlovsdag den 5. juni. 

På Mors vil man ikke længere betale for at hejse det blå flag. Det vil man gerne i Glyngøre, der mener flaget er et kvalitetsstempel.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.