Bil totalskadet af krysantemumbomber

Nyt tilfælde af hærværk med det livsfarlige fyrværkeri. Familie hørte, at en rude blev knust i deres bil. Herefter lød der to kæmpestore brag.

Der er tilsyneladende stadig masser af ulovligt fyrværkeri i omløb - og personer der ikke tøver med at misbruge det livsfarlige skyts.

Søndag aften gik det ud over personbil, der stod parkeret i carport på Jegindvej i Nykøbing. Bilen, en Alfa Romeo, blev totalskadet, da ukendte gerningsmænd smed fyrværkeri ind i bilen.

Brandinspektør Mogens Hansen fra Morsø Kommune oplyser, at brandvæsnet fik en anmeldelse om brand i en bil - der var ingen flammer, da brandfolkene nåede frem. Til gengæld var bilen helt raseret indvendigt.

- Den kommer ikke ud at køre igen. Fyrværkeriet har udviklet en voldsom varme. Alt var krøllet sammen, og bilens airbag var udløst, siger Mogens Hansen til tvmdtvest.dk.

Frit lejde?

Beboerne var hjemme, da gerningsmændene slog til. De hørte, at en bil standsede foran huset, og at der blev knust en rude i bilen. Herefter lød der to kæmpestore brag.

Efter at have undersøgt bilen konstaterer lokalpolitiet i Nykøbing, at det var krysantemumbomber, der raserede bilen.

Det var også en af de ulovlige krysantemumbomber, der nytårsnat dræbte to mænd i Nordjylland. Her i landsdelen er der flere gange konfiskeret større mængder af det ulovlige fyrværkeri - og i Ikast var en af bomberne skyld i, at en minibus udbrændte.

Flere politikere mener, at politiet bør indføre frit lejde, så folk, der ligger inde med bomberne, kan komme af med dem under sikre forhold. Mere om det i TV MIDTVEST i aften.