Bankbosser må vente lang tid på dom

Den tidligere direktør for Morsø Sparekasse, Jørn Balch Christensen, må vente mindst halvandet år før Vestre Landsret afgør straffesagen om kursmanipulation for millioner.

Beskyldningerne om grov kriminalitet blandt flere chefer i bankverdenen får lov at hænge i luften i mindst halvandet år endnu. Så lang tid vil der formentlig gå, før Vestre Landsret kan afgøre, om syv mænd med topposter i Morsø Sparekasse, Sparekassen Kronjylland og Ebh Bank skal i fængsel eller ej.

Onsdag besluttede Bagmandspolitiet at anke den frifindende dom, som Retten i Hjørring afsagde 1. juli.

Med Bagmandspolitiets anke til landsretten er der altså udsigt til, at afgørelsen først falder seks eller syv år senere.

I byretten i Hjørring blev der brugt omkring 30 retsdage spredt over et halvt års tid. I landsretten kan man nøjes med lidt færre dage, mener man i Bagmandspolitiet. Påstanden er, at mændene fik pumpet kursen på to obligationer og en bankaktie kunstigt i vejret, så de selv, nogles hustruer, et barn og nogle bekendte kunne score i alt cirka seks millioner kroner.

To fonde og et selskab, som mændene kontrollerede, blev på grund af de nøje forberedte transaktioner påført tab på cirka 10 millioner kroner, lyder påstanden - som altså blev forkastet af byretten.

Der var ikke beviser for, at der var lagt en kriminel køreplan. Og det kunne ikke afvises, at gevinsterne skyldtes legitime handlinger.

Indtil nu har Bagmandspolitiet en dårlig score, når det gælder sager om kursmanipulation i bankverdenen. Domstolene har frifundet de tiltalte i fire sager, og kun i en enkelt er beviserne fundet i orden.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.