Arbejder på at redde færgen

Socialdemokraterne har ikke opgivet at redde færgedriften mellem Thy og Mors, oplyser Limfjordupdate.dk.

Næssund-færgens dage er måske alligevel ikke talte.

Færgeoverfarten mellem Mors og Thy stod ellers til at lukke, fordi Morsø Kommune vil stoppe sit tilskud, men ifølge www.limfjordupdate.dk, er der kræfter i Socialdemokratiet, der arbejder på at redde færgen.

Byrådsmedlem Viggo Vangsgaard, der også er medlem af færgens bestyrelse, siger til hjemmesiden, at folketingsmedlem Simon Kollerup, trafikordfører Rasmus Prehn og "relevante ministre" arbejder på at finde en redningskrans.

- Simon arbejder ihærdigt på at finde en løsning, siger Vangsgaard til Limfjordupdate.

Simon Kollerup bekræfter over for tvmidtvest.dk, at han har genoptaget arbejdet med at finde penge til færgen i fonde og statslige puljer. Efter et møde med Morsøs borgmester Hans Ejner Bertelsen havde han egentlig lagt planerne på hylden, men det socialdemokratiske bagland har overbevist ham om, at der stadig er lokal opbakning.

- Jeg tør ikke sige noget, hvor gode chancerne er. Det kan godt være, at vi ikke kan finde pengene, men det skal i hvert fald ikke være uforsøgt, siger han.

Kollerup mener, den mest realitiske model vil være, at kommunerne fortsætter med at stå for driften - og staten så hjælper med støtte til at komme ud af de nuværende økonomiske problemer.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Politik.