Anklager: Ønsker streng fængselsstraf

Politiet betegner sagen om børnemishandling på Mors som meget alvorlig og vil have den tiltalte far fængslet i længere tid.

En 35-årig mand fra Mors er blevet tiltalt for at have mishandlet sin samlever og seks sammenbragte børn. Mishandlingen skulle angiveligt have foregået gennem en 13 år lang periode fra 1999 til efteråret 2012.

Først i august 2012 greb kommunen ind og tvangsfjernede fire af børnene efter en henvendelse, angiveligt fra børnene selv. De to ældste børn var på det tidspunkt selv flyttet hjemmefra.

Slog med skovl

Ifølge anklageskriftet skulle manden blandt andet have slået børnene med knytnæveslag, en stavlygte og en skovl, og jævnligt blende deres mad og tvinge dem til at drikke det til de kastede op.

Efter overgrebene blev opdaget blev opdaget, er fire af børnene blevet tvangsfjernet. Nu går anklagemyndigheden efter en streng straf til faren.

Lang fængselsstraf

- Vi forlanger en ubetinget fængselsstraf. Længden af den kan jeg ikke sige noget om endnu, men når man kigger på den her slags sager, så er det en forholsdsvis lang fængselsstraf der er tale om, hvis man bliver dømt, siger senioranklager Jens Severinsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 35-årige skal for retten første gang den 11. marts.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.