Aktionær varsler krav mod staten

Mistede penge i Fjordbank Mors - forbereder erstatningssag.

Der er formentlig et erstatningskrav på vej mod staten fra en eller flere af de aktionærer, der har mistet penge efter krakket i Fjordbank Mors.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der fra aktionærerne kom et erstatningskrav mod staten, siger revisor Simon Simonsen til TV/MIDT-VEST.

- Konkurs var utænkelig

Simonsen har selv haft en større portion aktier, som nu er værdiløse, og siger, at han vil tage kontakt til en advokat for at forberede en erstatningssag. Og han afviser, at aktionærerne har været naive og burde have set, hvad der var på vej.

- Det var helt utænkeligt, det der skete. Man kan ikke sende en bank med 1,1 milliard i egenkapital  konkurs, siger han.

Aktionærer har mistet en halv milliard

De cirka 13.000 aktionærer i Fjordbank Mors havde ved årsskiftet aktier for næsten en halv milliard kroner - penge som nu må anses for tabte.

I forbindelse med statens overtagelse af Fjordbank Mors er aktionærerne mandag aften inviteret til møde i Fjordbank Arena, hvor formanden for bankens bestyrelse Peter Jessen Hansen vil orientere om forløbet op til krakket.

Interview med Simon Simonsen før aftenens aktionærmøde:

 

00:46 Luk video