Afslørede svindel for 900.000 med stjålne kreditkort

En litauisk mand, der havde lejet sig ind i et hus på Mors, er blevet varetægtsfængslet til den 20. december.

Midt- og Vestjyllands Politi er tilsyneladende ved at optrevle en stor sag om kriminelle, der køber varer på nettet med oplysninger fra stjålne kreditkort.

En 29-årig litauisk mand blev tirsdag anholdt i en lejet ejendom på Mors, efter at politiet havde fået et tip fra Nets, der administrerer kreditkort-transaktioner i Danmark.

Den 29-årige blev onsdag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Holstebro. Retsmødet foregik bag lukkede døre, men det fremgik af sigtelsen, at der er blevet bestilt varer for 900.000 kroner til levering på adressen på Mors.

Varerne er blevet bestilt med oplysninger fra stjålne kreditkort. Det er indtil videre uklart, hvilken rolle litaueren har spillet i svindlen, men retten besluttede at varetægtsfængsle ham frem til den 20. december for hæleri.

Svindlen er tilsyneladende foregået fra søndag til mandag. Det er også forklaringen på, at politiet ikke fandt nogle af de bestilte varer på adressen på Mors - bestillingerne er så nye, at de ikke er nået frem endnu.

Politiets efterforskning er stadig i fuld gang, så der venter formentlig flere sigtelser og anholdelser i sagen.

TV MIDTVEST har på det seneste fortalt om flere midt- og vestjyske internet-firmaer, der mister store summer, fordi kriminelle bruger oplysninger fra stjålne kreditkort til at købe stort ind.

Det ramte blandt andet butikken Go Blue i Holstebro, hvor indehaveren til sidst blev så træt af svindlen, at han valgte at foretage en civil anholdelse af en kvinde, der ville hente en af pakkerne fra hans butik.

 

 

 

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.