80.000 kr. til opfindere fra Mors

En ny og billig alkolås sikrede tre drenge fra Morsø Handelsgymnasium titlen som "Nordjyske Nyskabere" og en præme til en værdi af 80.000 kroner.

Det blev tre drenge fra Morsø Handelsgymnasium, der nu kan kalde sig "Nordjyske Nyskabere". Det blev torsdag afgjort ved Regionsrådets innovationskonkurrence for ungdomsuddannelser. De tre drenge har udviklet en billig alkolås kaldet "Alko-Key". Låsen er en forenklet alkolås, der skal forhindre at folk kører bil, når de har drukket.  

80.000 kroner

Med titlen som Nordjyske Nyskabere følger en præmie til en værdi af 80.000 kroner. Præmien består af en bankkonto på 25.000 kroner, erhvervsrådgivning, advokatbistand, revisor- og marketingshjælp. Alt sammen skal hjælpe de tre vindere med at gøre deres idé til virkelighed.

- Nu skal vi arbejde videre med at udvikle og promovere idéen. Især vil vi gerne have politikerne i tale og vise dem, hvordan en billig og nem alkolås-løsning kan være med til at gøre samfundet sikrere, siger Ask Nør Schlichting fra vinderholdet i en pressemeddelelse.

Sidste år gik prisen også til elever fra Morsø Handelsgymnasium.

Se en af vinderne Nicolai Kibsgaard fortælle om prisen:

alkolaas

Se et indslag om de tre vindere:

Tre drenge har vundet en innovationskonkurrence med en præmie på 85.000 kroner.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Uddannelse.