8 ud af 10 sportsklubber sjusker med kørselsfradrag

Knap otte ud af ti idrætsklubber sjusker eller fusker med skat. 11 unavngivne klubber har fået bøder.

Når idrætsklubberne betaler løn til spillere og ledere sker det blandt andet med ulovligt brug af kørselspenge. Det viser en ny undersøgelse som SKAT netop har færdiggjort. Derfor indkræver skat nu 70 millioner kroner og har desuden givet bøder til 11 unavngivne klubber. 

Mors-Thy Håndbold har tidligere haft problemer med kørselsgodtgørelser, og har efterfølgende forsøgt at rette op på fejlene.

quoteEn rigtig skidt sag for alle parter.

- Johannes Søndergaard, Bestyrelsesformand, Mors-Thy Håndbold

- Tidligere kørte vi med stikvis kontrol. Nu er vi simpelthen gået over til at kontrollere hver eneste linje, siger Johannes Søndergaard, Bestyrelsesformand i Mors-Thy Håndbold. 

Og selvom Mors-Thy har fået styr på kørselsgodtgørelserne, så viser SKAT's nye undersøgelse, at mange fortsat ikke har styr på fradragene.

- Vi oplever jo, at der er fejl i omkring 77 af de kontroller,vi har lavet, og det er jo et højt antal. Det, der er mere generelt, er, at vi har set nogle tilfælde, hvor man udbetaler kørselsgodtgørelse, og hvor man konstateter, at den der bliver udbetalt kørselsgodtgørelse til slet ikke ejer en bil, konstaterer funktionsleder ved SKAT, Lars Kristensen. 

Undersøgelsen er kun lavet for professionelle idrætsklubber, men ifølge Kenneth Cortsen, der er sportsøkonom ved University College Nordjylland, kan problemet være endnu større hos de mindre klubber, der har mindre budgetter og som jagter succes.

I alt har Skat indkrævet 71,8 millioner kroner.