54-årig knivstikker i forsinket grundlovsforhør

54-årig mand fra mors, der stak sin ekskæreste i brystet og forsøgte selvmord, er udskrevet fra hospitalet og var tirsdag i grundlovsforhør.

Ny ret, Holstebro, skilt.jpg
Foto: arkivfoto

Den 54-årige mand, der natten til den 29. juli i Nykøbing stak sin ekskæreste tre gange i brystet og siden forsøgte at begå selvmord ved at skære sig i halsen med en kniv, var i dag udskrevet og i grundlovsforhør i retten i Holstebro.

I grundlovsforhøret, der blev afholdt for åbne døre, forklarede den 54-årige, at han og det 38-årige offer,var gået fra hinanden. Ekskæresten havde kort efter fundet sammen med en anden mand, og den 54-årige forklarede, at han følte sig alene og uden netværk i byen. 

Den 54-årige var i forvejen varetægtsfængslet i 4 uger, men in absentia, altså uden selv at være til stede i retten, fordi han havde et stort sår i halsen, der skulle behandles og hele tilstrækkeligt først.

Tirsdag kunne den 54-årige sigtede forklare, at han ikke huskede hændelserne, natten til den 29.

Et vidne har tidligere fortalt TV MIDTVEST, at den 54-årige ankom til hsuet med en kniv, og at han blandt andet råbte 

- Jeg er kommet for at slå dig ihjel,

til det 38-årige offer, som han stak i brystet med en kniv. Efter overfaldet flygtede han fra gerningsstedet og forsøgte siden at begå selvmord i en bil. Politibetjente nåede frem til manden, men måtte bruge en pistol til at skyde hul i ruden for at komme ind til manden, der havde låst sig inde i bilen, og var i færd med at begå selvmord. 

I retten var den 54-årige stadigvæk tydeligt fysisk mærket af det lange sår, han havde givet sig selv i halsen. 

Fra sin stol brød han flere gange grædende sammen, da han ville forklare retten, at knivoverfaldet ikke var planlagt, og at han ikke ønskede at skade sin 38-årige ekskæreste.  

- Jeg har ikke planlagt noget som helst, sagde den 54-årige flere gange i retten, der for anden gang blev varetægtsfængslet i fire uger.