50 børn samlede penge ind: - Vi skulle redde alle dem, der var syge

Løb for livet i Børnehuset Østergade på Mors samlede i dag penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

Røde kinder og varme hjerter i fuld galop stod på menuen, da 50 børn i dag samlede penge ind for at støtte kampen mod kræft. 

quoteDet er godt for børnene at lære, at de er med til at gøre noget godt.

Hanne Kirkegaard, Leder, Børnehuset Østergade, Nykøbing

- Vi skulle redde alle dem, der var syge, siger Matty Pedersen, der er barn i børnehuset.

Børnehuset Østergade i Nykøbing holder i dag ´Løb for livet´. Det er et arrangement, hvor husets børn ifører sig løbeskoene og bevæger sig ud på en 225 meter lang rute på legepladsen for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

Det er private sponsorer, der betaler gildet, og reglerne er simple: Jo længere man løber - jo flere penge bliver samlet ind. 

- Børnene skal gøre en indsats og mærke, at de gør en indsats. Det er godt for børnene at lære, at de er med til at gøre noget godt, fortæller Hanne Kirkegaard, der er leder af Børnehuset Østergade i Nykøbing.

Det er femte år i træk, at børnehuset arrangerer det traditionsrige fredagsløb. Tidligere har institutionen doneret helt op til 16.000 kroner til det gode formål. Flere andre institutioner på Mors er blevet smittet af løbeglæden. 

I Børnehuset Østergade har man haft særligt stor fokus på kræft, da huset selv har haft berøring med den frygtelige sygdom.

- Vi har haft sol-damer ude og fortælle omkring kræft og sol. Derudover har vi en pige tilknyttet børnehaven, som har været ramt af kræft, men nu er hun på vej tilbage. Vi har det tæt på, så det giver rigtig meget mening for os, fortæller Hanne Kirkegaard.

Hør Matty, Kamma og Charles fortælle, hvad de tænker om ´Løb for livet´.