2200 borgere om én læge på Mors

En undersøgelse viser, at flere tusinde skal dele læge i Morsø Kommune. Absurd skæv fordeling, lyder det fra en professor.

Det er måske ikke så lige til, hvis man døjer med hoste eller rygsmerter og vil en tur til sin praktiserende læge. For hvis man bor i Morsø Kommune, deler man nemlig praktiserende læge med omkring 2200 andre borgere. Det viser en undersøgelse, som Danske Regioner har lavet for Jyllands Posten.

Men det er faktisk ikke kun på Mors den er gal. I hele Region Nordjylland er der generelt færre læger per borger. I hovedstadsområdet er der samlet fem læger per 1000 indbygger, mens der i Region Nordjylland blot er tre. Ligeledes er der i Region Nordjylland kun to privatpraktiserende gynækologer og to gigtlæger, mens der i Region Hovedstaden er 49 gynækologer og 35 gigtlæger, skriver Jyllands-Posten.

-Det er absurd og et stort problem, at regionerne ikke formår at blive enige indbyrdes og med speciallægerne om en bedre fordeling af de privatpraktiserende speciallæger, der typisk kan aflaste sygehuslægerne, siger sundhedsøkonom og professor  Jes Søgaard til Jyllands-Posten.

Formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, mener, at flere privatpraktiserende speciallæger vil kunne tage pres fra sygehusene og afhjælpe problemet med at hverve nye praktiserende læger.
 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Sundhed.