14-årig pige: Jeg er bange for min mor

En sag om mishandling af to piger udspiller sig i Retten i Holbæk. 14-årig anklager sin mor for vold.

I en sag om vold i et drukplaget hjem vidner en 14-årig pige mod sin mor og morens kæreste i Retten i Holbæk.

Ifølge anklageskriftet, som blandt andet er bygget på den 14-årige datters tidligere forklaringer, har moren gennem 10 år mishandlet sine to døtre ved at give dem slag og spark i ansigtet og på kroppen, ligesom hun skubbede dem, så de faldt.

Den 37-årige mor nægter sig skyldig og har mandag blandt andet forklaret, at hun og døtrene sloges i sjov.

- Jeg er bange for min mor. Det er jeg nu. Tidligere har jeg aldrig været bange for min mor, jeg har bare aldrig rigtig elsket hende, lyder det fra den 14-årige pige mandag eftermiddag.

Datteren siger, at hun op til flere gange om ugen er blevet slået både med flad hånd og med knytnæve i ansigtet og på skulderen. Hun har også set sin mor give sin lillesøster en lussing, så hendes ørering faldt ud, og det begyndte at bløde.

Selvom hun indtil for et år siden boede sammen med begge sine forældre, har hun aldrig fortalt sin far om de voldelige overgreb.

- Jeg har aldrig haft tillid nok til at sige det, og jeg troede, at alle børn blev slået, siger datteren.

Ifølge datteren drak faren meget i perioder, hvilket også var en af årsagerne til, at hun tav om volden

I 2014 fik moren en ny kæreste, som også er anklaget i sagen for at have slået og sparket begge døtre og kastet en mælkekasse i hovedet på den nu 14-årige pige.

Den 30-årige stedfar har mandag protesteret voldsomt mod anklagen og siger, at den 14-årige "smadrede" sig selv i hovedet med mælkekassen under det skænderi.

Hverken morens 30-årige kæreste eller moren er til stede i retssalen, mens den 14-årige pige vidner mod dem begge. Dog lytter de med fra et tilstødende lokale, hvorfra man kunne høre stedfaren råbe "løgner" under den 14-åriges forklaring.

Volden skulle ifølge anklageskriftet være foregået i kommunerne Morsø, Ikast-Brande og Kalundborg.

 

/ritzau/


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.