14-årig morsingbo på det store lærred

​Malte Houes ansigt er lige nu at finde på hele to plakater foran biograferne over hele landet.

I Nykøbing på Mors bor en vaskeægte filmstjerne.14-årige Malte Houe fra Nykøbing er lige nu at finde på det store lærred i hele to forskellige film. Han lægger stemme til en af figurerne i animationsfilmen Den Magiske Juleæske - og så spiller han en af hovedrollerne i spillefilmen Familien Jul.

- Det er sjovt, der er to plakater, hvor man er med i begge. Det er lidt mærkeligt, siger Malthe Houe.

Karrieren som skuespiller begyndte i et afsnit af dramaserien Dicte. Herefter fik han hovedrollen i en kortfilm - og sidste jul var han også på det store lærred i filmen Emma og Julemanden, der blev optaget i Viborg.

- Jeg kan godt lide det der med at man kan leve sig fuldstændig ind i det og lige pludselig blive et andet menneske. Man tænker helt anderledes og tænker, hvad den person tænker. Når jeg spiller Evold så er jeg Evold, siger Malte Houe.

Og film er noget, der fylder det meste af tiden for Malte Houe. Han laver selv kortfilm sammen med nogle kammerater, som bliver lagt på YouTube.

Derfor er der helle ikke nogen tvivl om, hvad han vil være, når han bliver voksen.

- Det her med skuespil og kameraer og sådan noget, det er virkelig min store passion. Jeg kan sgu heller ikke andet, så jeg satser benhårdt på, at film er det, jeg skal, siger Malte Houe.

I kan finde Malte Houe og hans kammeraters film på YouTube under navnet "Film Kanalen".