Erik Flyvholm: Vi skal have talt vores område op

Lemvig Kommune skal tiltrække flere borgere for at løse kommunens største udfordring. Men hvis det skal lykkes, skal fortællingen om Udkantsdanmark aflives én gang for alle, lyder det fra borgmester Erik Flyvholm.

Venstremanden Erik Flyvholm sidder tungt på magten i Lemvig Kommune. Med et absolut flertal kunne han ved seneste kommunalvalg igen sætte sig for bordenden og, med egne ord, fortsætte den gode udvikling i Lemvig Kommune.

- Man skal italesætte sit område, og man skal være stolt af sit område, så man også bliver tænkt med i kabalen, når vi diskuterer virkeligheden i det kommunale Danmark, siger venstremanden.

De unge flytter væk

For udvikling er der brug for. Lemvig Kommune er den kommune i den midt- og vestjyske landsdel, der oplever den største nedgang i befolkningstallet. En udfordring, der i den grad har politisk fokus i kommunen.

quoteHele debatten om Udkantsdanmark og den rådne banan, det er noget af det værste, man har gjort ved vores område.

Erik Flyvholm

- Det er ingen hemmelighed, at en af vores store udfordringer er befolkningstallet. Vi har succes med at få unge igennem en ungdomsuddannelse – vi er faktisk nogle af de bedste i landet, og det er vi stolte af. Men det betyder også, at en del af dem flytter fra Lemvig, fortæller Erik Flyvholm.

Når Lemvig Kommune skal lykkes med at trække de unge tilbage til kommunen, så er man udfordret af en negativ fortælling om landsdelen, lyder det fra borgmesteren:

- Jeg har været med nogle år, og jeg synes, at hele debatten om Udkantsdanmark og den rådne banan, det er noget af det værste, man har gjort ved vores område. For man har italesat det som om, der var langt til tingene, og det forudsætter jo, at man synes, at den centrale del af Danmark er der, hvor Folketinget ligger, lyder det fra borgmesteren.

Nogen skal komme hjem og hjælpe

Lemvig Kommune har gang i flere store udviklingsprojekter – ”et vækstfokuseret og innovativt erhvervsliv”, står der på kommunens hjemmeside. Alt sammen ting, der skal skabe spændende job- og karrieremuligheder, for dem der allerede bor og lever i kommunen og ikke mindst for dem, der overvejer at flytte dertil. Og den fortælling står borgmesteren i spidsen for.

quote- Vi har en stor opgave i at få talt området op.

Erik Flyvholm, Borgmester, Lemvig Kommune

- Vi har en stor opgave i at få talt området op og få fortalt, at ja, vi har nogle primære erhverv i landbrug og fiskeri, men vi har også energiklyngen, klimasatsninger og jobs der, som vi har behov for at få besat. Vi har behov for, at nogen kommer hjem og hjælper, lyder det fra Erik Flyvholm.

Som mangeårig borgmester har Erik Flyvholm gennem årene involveret sig mere og mere i arbejdet med at skabe udvikling både i Lemvig Kommune og andre små kommuner. I dag sidder han i KL’s bestyrelse. Her har han blandt andet fokus på at ændre fortællingen om den vestjyske landsdel.

- For at der skal være nogen, der har lyst til bosætte sig, så skal der være nogle arbejdspladser. Man skal tro på, at der er en positiv udvikling i gang. Og fortællingen om, at der faktisk er jobs til dem, der kommer hjem igen og skal til at stifte familie og gerne vil have, at ens børn og familie skal være et sted, man selv kender og er tryg ved, den er vigtig.

Mød Erik Flyvholm i programmet Mød Borgmesteren på TV MIDTVEST onsdag den 28. november klokken 20.25.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Politik.