21-årige Frederik er stadig ny som politiker - nu vil han i Folketinget

Han har netop rundet halvvejen for sin allerførste periode i Viborg Byråd. Men han ved allerede nu, at det ikke slutter der.

8:50
To år. Så lang tid har de byrådspolitikere, der blev valgt for første gang ved det seneste kommunalvalg, været i gang. Her kan du møde to modsætninger, der begge brænder for lokalpolitikken.
Foto: Morten Beckert Thomsen, TV MIDTVEST

- Det her er noget, der kan breakes. Det er i hvert fald ikke sagt offentligt før, siger Frederik Houmann Thuesen.

Han er byrådsmedlem for Venstre i Viborg Kommune. Det har han været i to år, men her på halvvejen har han fået mod på mere:

- Jeg er blevet spurgt af ganske mange, om Folketinget er en vej, jeg kunne tænke mig at gå. Og særligt det seneste år efter at Kristian Pihl Lorentzen har meddelt, at han ikke ønsker at forsætte som kandidat for Venstre i Viborg Kommune. Der skal vælges to kandidater for Venstre, og jeg har en ambition om at komme med på det hold, når vi rammer næste folketingsvalg, fortæller han.

Du har to års erfaring. Er det nok?

- Noget af det allervigtigste i politik er, at der er nogen af os alle sammen. Der skal være nogle, der er dygtige, der har siddet der i mange år. Og så skal der også være nogle unge.

Du kan selv se hele interviewet, hvor Frederik Thuesen offentliggør sine ambitioner i klippet her:

1:18
Frederik Houman Thuesen breaker kandidatur midt i interview.

Men at Frederik Houmann Thuesen annoncerer sit kandidatur, er selvfølgelig et skridt på vejen. Men det kan være en lang vej.

- Det er indlysende, at en ung, ambitiøs venstremand har mod på mere og også på en plads i Folketinget. Men i sidste ende er det jo Venstre-medlemmerne på Viborgegnen som bestemmer, om Frederik Houmann Thuesen er den rigtige mand til at skulle være folketingskandidat og forsøge at repræsentere Viborg-kredsen på Christiansborg, siger TV MIDTVESTs politiske redaktør Klaus Knudsen Pedersen og fortsætter:

- I en tid, hvor Venstre oplever historisk ringe tilslutning, er det mere end nogensinde vigtigt, at partiet vælger de rigtige kandidater. Især også set i lyset af at Venstre i Vestjyllands Storkreds står til tilbagegang. Hvis der var valg i morgen, ville partiet næppe få tre kandidater valgt, som det har i dag. Så meget desto mere bør Venstre være opmærksom på at vælge rigtigt, hvad angår nye kandidater. Også på Viborgegnen.

Øverst i artiklen kan du komme med på arbejde med Frederik Houmann Thuesen og byrådspolitikeren Henrik Pagh Mortensen fra Holstebro Kommune.