Wilbek bryder tavsheden: Jeg tilbød ikke at fyre træneren

Ulrik Wilbek fortæller i Håndboldmagasinet Overtrådt om tiden under og efter OL.

Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Ulrik Wilbek bryder nu tavsheden om de dramatiske begivenheder, der efter OL-triumfen i Rio fik ham til at forlade sit job som sportschef i Dansk Håndbold Forbund.

I TV MIDTVESTs håndboldmagasin Overtrådt sætter Wilbek for første gang i et tv-interview ord på, hvad der skete i kulisserne under OL-turneringen. 

Wilbek understreger, at der stadig er ting, han ikke kan og vil referere fra interne møder. Men han afviser klart, at han under et møde med flere spillere tilbød at fyre landstræner Gudmundur Gudmundsson - sådan som TV2 Sport ellers fortalte på baggrund af anonyme kilder.

- Jeg ved ikke, hvem der har fortalt, hvad der er sket. Men det er i hvert fald ikke en insider, for der er en hel del ting, der er vendt på hovedet og ikke er med, siger han.

Wilbek bekræfter, at han under OL-turneringen holdt møder med flere spillere, men understreger, at det er helt normalt under et mesterskab. Han ønsker ikke at fortælle, hvem der tog initiativ til det omtalte møde, men understreger, at det "skete i loyalitet med hele holdet og også med Gudmundur".

- Men passer det - ja eller nej  - at der blev forelagt muligheden for at fyre Gudmundur?

- Det passer ikke. Der var ikke nogen, der ville fyre nogen under et mesterskab.

02:05

Se et uddrag af Overtrådts interview med Wilbek her.

Luk video

Wilbek  afviser også, at han som sportschef forsøgte at ændre landholdets taktik eller spillestil. Samtalen med spillerne handlede mere om "nogle få ting, der kunne forandres i forhold til nogle daglige rytmer".

Wilbek siger i Overtrådt, at han stadig ikke ved, hvorfor der pludselig kom rygter om, at han tilbød at fyre landstræneren. Han kender ikke de anonyme kilders motiv, men understreger, at han har oplevet forløbet som meget ubehageligt.

- Efterfølgende kom der en masse konspirationsteorier om, at jeg var misundelig, og jeg ved ikke hvad. Men jeg græd af glæde, da vi havde vundet den guldmedalje. Jeg stod nede i omklædningsrummet og græd, og derfor var det også specielt overraskende og ubehageligt at være igennem det her.

TV MIDTVEST har efter optagelserne til Overtrådt talt med TV 2s håndboldredaktør Dan Philipsen, som fastholder, at TV 2 fortalte en rigtig historie efter OL.

- Jeg stoler på de kilder, vi har. I en ekstra prekær sag som den her har vi selvfølgelig dobbelttjekket alt. Vi har mere end to af hinanden uafhængige kilder, der fortæller os det samme, at på et tidspunkt under OL nævner Ulrik det som en mulighed, at spillerne kan få lov at fyre Gudmundur Gudmundsson. Den version holder vi fast i også i dag, siger Dan Philipsen.

28:00

Du kan se hele programmet med Ulrik Wilbek her.

Luk video