VVS-virksomheder mangler lærlinge

Er man ung og har lyst til at blive VVS-lærling er det nu, man skal søge ind på uddannelsen. For branchen er sulten efter lærlinge

Foto: TV MIDTVEST arkiv

VVS-installationsvirksomhederne i Region Midtjylland har efterhånden støvsuget erhvervsskolerne for lærlinge. Og mange har problemer med at få lærlinge.

Det viser en ny medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Installationsbranchen. Den viser, at cirka halvdelen af virksomhederne i regionen oplever, at det er blevet sværere at få arbejdskraft det seneste år. Og ud af dem vurderer hele 28 procent, at det er blevet sværere at skaffe lærlinge. Sidste år var tallet 19 procent.

- Det kan blive et problem, hvis vi gerne vil fortsætte den vækst, branchen ellers oplever i Midtjylland, siger Leif Nørgård Jensen, næstformand i TEKNIQ-råd Midtjylland og VVS-installatør.

Færre VVS-lærlinge i skolepraktik

Udviklingen bekymrer branchen, også fordi at antallet af VVS-lærlinge i skolepraktik er stærkt begrænset i Region Midtjylland. I februar 2018 var der kun tre VVS-energilærlinge i skolepraktik i regionen. 

Og det er ærgerligt, mener Leif Nørgård Jensen. For VVS-energiuddannelsen har store job- og karrieremuligheder.

-  Og man bliver en central del af en spændende teknologisk udvikling, til en rigtig fornuftig løn. Det er det budskab, vi skal have spredt, siger næstformanden.