Voldsomme brande overalt i landsdelen

Det har været en dag langt udover det sædvanlige. Politi og brandvæsener har alene søndag modtaget flere end 10 anmeldelser om naturbrande.

Flere end 10 naturbrande har ramt overalt i landsdelen idag. Hver gang har brand og redningsmandsskaber måtte rykke ud til mere eller mindre alvorlige brande.

Hvor det gik allerværst var sommerhuse truet og tusinder af kvadratmeter klitområder gik op i røg. I Vrist ved Harboøre var branden meter fra at nå en gruppe sommerhuse.

Ved Hvide Sande udbrød der også brand nær bebyggelse. Her bredte branden sig så hurtigt på grund af vinden, at brandmyndighederne svært ved at slukke ilden. Her nåede ilden at brede sig over op mod 30.000 kvardratmeter klitområde.

Det er særligt de mange dage uden regn, der har gjort jorden over hele landsdelen knastørt. Det drøftes nu, om der skal indføres afbrændingsforbud flere steder i det midt- og vestjyske.

- Det er knastørt overalt. Det er som krudt. Så jeg har bedt politiet om at indføre brandforbud, og det forventer jeg de gør, siger indsatsleder ved Lemvig Brandvæsen, Martin Hansen.

De flere end 10 naturbrande foregik blandt andet ved Harboøre, Herning, Tjele, Fur, Silkeborg, Hvide Sande og Skive.

Politi og brandmyndigheder opfordrer til største forsigtighed med al form for ild, da jorden overalt i landsdelen er ekstremt tør.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.