Vold mod pædagoger: Kræver politisk handling

Onsdag kunne vi fortælle, at pædagogerne bliver slået, sparket og spyttet på, og Annette Lind (S) vil nu have sat en stopper for episoderne.

Det er meget bekymrende, at hver anden pædagog i landsdelen har været udsat for en voldelig episode inden for det seneste år, som TV MIDTVEST fortalte onsdag. Det siger socialdemokraternes børneordfører, Annette Lind i dag:

- Jeg synes selvfølgelig, at tallene er meget bekymrende. Det er selvfølgelig ikke noget, som hverken lærere eller andet pædagogisk personale skal være udsat for. Jeg synes, det er et skred i vores samfund, siger hun.

Ifølge børneordføreren skal børnene hjælpes af både forældre og institutioner, men indsatsen skal sættes ind tidligt.

- Det her det er så komplekst, men det er noget der skal løses, og det er noget, vi bliver nødt til at have fortsat fokus på, for ellers så skrider det, - også når man kommer i skole, og videre til ungdomsuddannelserne, konstaterer hun.

quoteDet her er en voldsom udvikling, og der er ingen tvivl om, at det skal vi selvfølgelig have kigget nærmere på nu.

Ivan Holck Jensen, Formand for BUPL Midtvestjylland

Annette Lind understreger, at en del af løsningen er flere penge - og ærgrer sig over, at den nuværende regering bremsede den tidligere regerings børnepakke på 2,4 milliarder.

Som modtræk har Venstre sat en fjerdedel - 580 millioner - af i finanslovsforslaget. Regeringens børneordfører tror dog heller ikke, at løsningen bare er flere pædagoger.

- Jeg tror ikke, at man bare løser det her ved at tilføre flere penge. Der skal mere til. Jeg tror, det kræver, at man også får stillet nogle krav til forældrene i forhold til, hvordan de her børn skal opføre sig, når de er i daginstitutionerne, siger 
Børne- og Undervisningsordfører i Venstre Anni Matthiessen.

Kommunernes Landsforening sagde i går til TV MIDTVEST, at de vil kigge nærmere på, hvad der ligger bag tallene.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.