VM-kvinder fortrænger OL-bekymringer mod Sverige

Taber Danmark til Sverige søndag, hænger OL-drømmen i en tynd tråd, men det vil spillerne slå ud af hovederne.

Stine Jørgensen og Rikke Skov fortrænger sammen med landsholdskammeraterne tankerne om OL-drømme.

OL-guld til Danmark i kvindehåndbold i 1996, 2000 og 2004. 

Dansk fravær i Beijing i 2008 og en niendeplads til glemmebogen i 2012 i London.

Næste år er der igen OL. Denne gang i Rio, og skal de danske kvinder gøre sig forhåbninger om at gentage det flotte hattrick fra perioden 1996-2004, kræver det i første omgang, at de kvalificerer sig.

Den mulighed hænger i en tynd tråd, hvis Sverige søndag i 1/8-finalen gør det samme, som Ungarn og Montenegro har formået tidligere i VM-turneringen og slår Danmark i Boxen i Herning.

Spillerne i den danske trup ved godt, at et nederlag - ud over et farvel til VM-medaljer og folkefest - også kan få konsekvenser for muligheden for at komme til OL. Det vil de dog forsøge at fortrænge, inden de løber på banen søndag.

- Vi skal have fokus på Sverige og den taktik, der bliver lagt – og ikke tænke på andet end det. 

- Vi skal nok lige vende det lørdag. Men vi vinder ikke kampen ved at tænke på OL, og hvordan vi kvalificerer os til det. Det er de spillemæssige ting på banen, vi skal have i tankerne, siger Stine Jørgensen.

Vi vinder ikke kampen ved at tænke på OL

Rikke Skov er på bølgelængde. 

- Vi kan ikke gå ind til en kamp på søndag og tænke på værdien af den fremadrettet, det vil være en kæmpe fejl. Det kommer vi heller ikke til, vi kommer til at spille for Danmark og for at få en sejr.

Hvis Danmark taber til svenskerne, er danskerne afhængige af resultaterne i flere andre 1/8-finaler, hvis OL-drømmen skal holdes i live.

- Det kan man ikke gå ind til sådan en kamp og tænke på. Det bliver for stort. Man skal spille, som var det en kvalifikationskamp, hvor man skal spille for at kvalificere sig til et VM. Det nytter ikke noget at køre det fuldstændigt op, siger Rikke Skov.

- Det er det, vi har været gode til hele vejen igennem; at fokusere på den kamp, vi står overfor og den modstander, vi skal op imod. Ikke på, hvem vi skal møde senere.

- Det er vigtigt at tænke på, at det er en håndboldkamp som alle mulige andre, vi har spillet i vores liv. Vi skal nyde det, lyder det fra Rikke Skov. 

Vinderen af kampen mellem Danmark og Sverige møder i kvartfinalen vinderen af 1/8-finalen mellem de regerende verdensmestre fra Brasilien og Rumænien. 

/ritzau/