Vinteren er på vej

Sommervarmen har ikke fået kommunerne til at glemme en dyr vinter. Lige nu er de ved at lægge budget for den kommende vinters beredskab.

Flere kommuner i landsdelen er allerede ved at planlægge beredskabet for den kommende vinter. De seneste to vintre har været hårde, og derfor overraskende dyre. Nu vil flere af kommunerne hæve beløbet til vinterberedskabet

- Det har vist sig de to seneste vintre, at vores budget ikke har været stort nok. Så derfor tænker vi, at vi måske skal have et mere realistisk budget for 2012, siger Bodil Pedersen, der er formand for teknisk udvalg i Holstebro Kommune.

Snerydning som selskab

Også i Lemvig Kommune arbejder de på at finde en løsning. Sidste år overskred de deres budget for vinterberedskabet med 10 millioner kroner. Kommunen overvejer nu at etablere snerydningen som et selskab, så man kan sætte det samme beløb af til snerydningen hvert år.

- Det bliver hverken dyrere eller billigere at rydde sne af, at vi laver et selskab. Men det giver os muligheden for at fordele et eventuelt dyrt år henover nogle år, siger Henrik Narud, der er direktør for Teknik og Miljø i Lemvig Kommune.

I Ikast-Brande Kommune vil man nu udvide lagerkapaciteten til salt, så man undgår at løbe tør. I Skive og Viborg kommuner har man derimod ikke planer om at ændre på bugettet for vinterberedskabet.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.