Vinder af Årets Talent i Thy: - Dans er en rigtig sport

Han er netop blevet hyldet som Årets Talent i Thy, men Kristian Lauridsen har allerede sat kursen mod nye bedrifter.

1:55
- Jeg har mødt rigtig mange, som tror, at man kun danser til fester. Men i min optik er det en rigtig sport, lyder det fra vinderen af Årets Talent i Thy, Kristian Lauridsen.

Den 15-årige danser Kristian Lauridsen kunne i år lade sig hylde som Årets Talent i Thy. Men selvom han knap nok har lagt diplomet på de 5000 kroner fra sig, har han allerede sat nye karrieremål

- Jeg er allerede udtaget til ungdomslandsholdet, så mit næste mål er at vinde DM og derefter sikre en deltagelse til VM, lyder det fra danseren.  

Udover endnu en medaljehøst har den ambitiøse danser også sat sig andre mål indenfor den sport, han elsker allermest. Han vil gerne fortælle og ikke mindst vise omverdenen, at dans er en rigtig sportsgren og ikke blot en hvilken som helst fritidsbeskæftigelse: 

- Jeg ser det helt klart som en sport. Det er lige så meget en sport, som fodbold og håndbold er. Man skal også have en rigtig god form for at kunne danse.

0:08
Talent gør det ikke alene. Træningen skal også passes - og det bliver i den grad af Kristian Lauridsen. (Privatoptagelser)

Benhård træning

Netop den nødvendige grundform er en af grundende til, at Kristian Lauridens værelse er tæt pakket med både løbebånd og kondicykel - og at træningsfaciliteterne ikke blot er til pynt, kan Kristians mor bekræfte:

- Han arbejder rigtig hårdt og træner hver eneste dag. Enten er det fysisk træning, og ellers er han til dansetræning med sin dansepartner. Jeg kan endda finde ham i stuen nogle gange, hvor han træner teknik, lyder det fra Maria Thingstrup Lauridsen. 

Men selvom træningen og de nye karrieremål fylder meget i danserens bevidsthed, så har han da også haft tid til at glæde sig over den nyvundne pris:

- Det har virkelig betydet meget for mig at vinde den her pris, og samtidig betyder det, at der er nogle, der tror på mit talent som danser, lyder det fra Kristian Lauridsen.