Vind i sejlene til Havnens Dag

Efter en veloverstået 'Havnens Dag' kan en tilfreds forening bag nu gøre status.

Omkring 100.000 besøgende benyttede lørdagen til at besøge deres lokale havn og prøve kræfter med en eller flere af aktiviteter, da mere end 70 havne for anden gang inviterede til 'Havnens Dag'.

I det midt- og vestjyske var Morsø Sejlklub og Marina, Virksund Lystbådehavn, Skive Havn samt Holstebro-Struer Havn med i projektet. Her var der i alt 4500 besøgende. 

Det er Vild med Vand, Dansk Sejlunion og lokale kræfter, der står bag arrangementet, der i år havde 'Velkommen Ombord' som tema. Det betød, at de fremmødte kunne prøve kræfter med alt fra gratis smagsprøver til kajak, SUP Padleboards og krabbefiskeri. 

Det er kun anden gang, at 'Havnens Dag' afholdes, og med mere end en fordobling i aktivitetsniveauet har dagen overgået alle forventninger.

- Med mere end en fordobling i forhold til antal gæster sidste år, er det en herlig succes at stå med. 'Havnens Dag' er den dag, hvor de danske havnes mest engagerede mennesker åbner havnen op og viser gæsterne det skønne, blå friluftsliv. De begejstrede lokale ildsjæle er klart dem, der er bedst til at vise vejen om, hvordan man kan komme i gang med det blå klubliv og nyde havnen som centrum for klubliv og fritidsaktiviteter. Og det er kernen i "Havnens Dag" - at præsentere og udvikle brugen af de skønne, danske havne og få flere ud på og gerne også i vandet, siger Lone Buchardt, projektleder i Vild med Vand-sekretariatet, i en pressemeddelelse. 

Arrangørerne bag håber, at lørdagens arrangement kan give efterdønninger i form af flere vand- og sejlinteresserede fremover. 

- Jeg håber efter, at mange besøgende vil komme igen og prøve både sejlklubber og havnens mange andre muligheder. For danskerne vil jo gerne på vandet. Det er helt tydeligt med den store opbakning, vi har oplevet i dag. Og de danske sejlklubber står i hvert fald klar med masser af tilbud om aktiviteter til alle hele året - også selvom man hverken har egen båd eller redningsvest, lyder det fra Mads Kolte-Olsen, generalsekretær i Dansk Sejlunion, i pressemeddelelsen. 

Sidste år var der omkring 60.000 besøgende til 'Havnens Dag'. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.