Vildt: Sådan er konsekvenserne ved løsnede hjulbolte

Den seneste tid har en kedelig tendens med løsnede hjulbolte ramt Danmark. Her kan du se, hvad konsekvenserne kan være.

Den kedelige tendens med løsnede hjulbolte på biler ser desværre ikke ud til at være ovre. I alt er der kommet 87 anmeldelser, hvor folk i Midt- og Vestjylland har oplevet løsnede hjulbolte. 

På TV MIDTVEST besluttede vi os derfor for at afprøve, hvad konsekvenserne kan være, hvis hjulboltene er løse på en bil.

Vi tog kontakt til 24-årige Jannick Godskesen, der er racerkører. 

- Jeg synes, at det kunne være sjovt at være med til at komme ud at vise, hvad der sker, så dem der gør det, de kan se at det ikke er smart, fortæller han.

Eksperimentet foregår i en folkeræsbil med svejset sikkerhedsbur på en lukket bane, så sikkerhedsforholdene er i orden. Og Jannick Godskesen er da også forberedt. 

- Jeg har jo min hjelm, jeg har H-sele på inde i bilen, og jeg har en krave på hjelmen, så man ikke kan slå nakken - og brandhæmmende dragt på også. Så det ville være meget mærkeligt, hvis der skulle ske noget, siger han.

Kører galt

Først bliver hjulboltene løsnet lidt, og her mærker racerkøreren tydeligt, at bilen begynder at slingre meget. Efterfølgende bliver hjulboltene så løsnet noget mere, og så bliver den helt ustyrlig.

- Den kører egentlig sine egne veje fra side til side - du kan ikke kontrollere hvor bilen er på vej hen ad, siger Jannick Godskesen. 

Én omgang mere når han, inden det så sker:

Hjulet falder af. Og bilen stoppper brat op. 

- Det var voldsomt, og man får et ordentligt chok, når bilen går i jorden, siger han. 

Jannick Godskesen håber nu eksperimentet kan være med til at vise, hvor farligt det er at køre rundt med løsnede hjulbolte. 

- Jeg håber, at de unge mennesker, der kan finde på at gøre sådan noget, ser, at hjulet ryger af, og at det faktisk kan koste menneskeliv, siger han. 

 

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.