Vil sætte turbo på udflytning af endnu flere arbejdspladser

Både DF og S støtter de kræfter i Venstre, der vil sætte endnu mere gang i udflytningen af statslige arbejdspladser.

Venstres mærkesag om at flytte flere arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen får medvind fra  Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, skriver Jyllands-Posten.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) har netop offentliggjort en opgørelse, der viser, at det er lykkedes at flytte 2.162 arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen. Målet er 3.900.

Nu vil Dansk Folkeparti sætte endnu mere fart på udflytningen og hæve ambitionerne.

- Der er stadig en alt for stor andel af de 180.000 statslige arbejdspladser, der ligger i hovedstaden i forhold til, hvilken del af befolkningen der bor der, siger ordfører for landdistrikter og øer, Mette Hjermind Dencker, fra Dansk Folkeparti til Jyllands-Posten. 

Dansk Folkeparti er også klar til at flytte flere uddannelser ud til mindre byer. Dermed håber, man at kunne undgå, at unge strømmer væk herfra mod større byer.

Hos Socialdemokraterne lufter man et helt konkret forslag om at flytte 1.000 medarbejdere ud i fire nye skattecentre i provinsen.  

- Vi er gået alt for langt med centraliseringen de senere år, derfor er det fornuftigt at gå den anden vej nu. Især siden kommunalreformen er centraliseringen gået for vidt, siger socialdemokraternes ordfører for landdistrikter og øer, Magnus Heunicke til avisen.

Sophie Løhde glæder sig over, at de to partier vil være med til at sætte skub i udflytningen.

- Der var ikke den brede opbakning, da vi oprindeligt foreslog at flytte statslige arbejdspladser. Men jeg er glad for, hvis det er lykkedes at puffe de andre partier i den rigtige retning, siger hun til Jyllands-Posten.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.